Åttonde gången gillt för Vipers?

Sport Artikeln publicerades

Sju matcher mot Falun har inneburit sju förluster och noll poäng.
Är det dags att bryta sviten nu, Växjö Vipers?
– Ja. Ska vi slå dem någon gång ska vi slå dem nu, säger lagkaptenen Eric Roos.

IBF Falun är inte bara regerande svenska mästare. Även den här säsongen tillhör dalalaget det absoluta toppskiktet i tabellen där klubben parkerar på en andraplats, fyra poäng bakom Pixbo Wallenstam men med en match mindre spelad.
Växjö Vipers har vid minst ett tillfälle tagit poäng mot alla andra SSL-klubbar sedan man tog klivet upp 2013. Undantaget är Falun, det lag Växjö till råga på allt mött vid flest tillfällen sedan klubben inledde sejouren i SSL hösten 2013.
Under grundserien i fjol noterades förluster både hemma och borta och ett mentalt tröttkört Växjö hade sedan inte skuggan av en chans när man tagit sig till kvartsfinal efter en sensationellt stark slutspurt i SSL. Det blev fyra raka torsk på sex dagar mot de blivande mästarna.
Även under innevarande säsongs hittills enda möte gick alla poäng till Falun i en tät match som slutade 6–5.

Vad, förutom att laget är riktigt bra, är det som gör Falun svårt att möta?

– Falun har stjärnorna som inte får släppas lösa. Det är ett väldigt bollskickligt lag som dessutom har en go blandning av lirare och grovjobbare. Det gör dem så svåra att vinna mot, säger Eric Roos.

Vilken typ av innebandy spelar Falun?

– De spelar fartfyllt med mycket "give and go". För oss handlar det om att hitta rätt i försvarsspelet, annars kommer Falun att börja spela diagonalt på oss och då blir det svårt.

Ni ligger på slutspelsplats, ni har tagit poäng i fyra raka matcher och har en stabil formkurva. Räcker det för att besegra Falun?
– Ska vi slå dem någon gång ska vi slå dem nu. Just nu har vi tre linor som är i bra form och bidrar. När en av dem fallerar kliver de andra två fram. Det påminner om det vi hade i slutet av förra säsongen.

Vad talar för er på söndag?
– Vi har många i laget som börjar pricka formen och det finns ett skönt go i laget. Det visade vi på ett bra sätt mot Pixbo. Trots att vi släppte in två billiga kassar direkt fortsatte vi att mala på istället för att stå och fundera på vad som hände.