Chansfattigt när Öster spelade oavgjort mot Varberg

Växjö Artikeln publicerades

I superettans andra omgång sedan uppehållet blev det en väldigt chansfattig tillställning när Öster gjorde premiär på Myrans nya hybridgräs. Det blev 1-1 mot Varberg.

Nickduell på Myresjöhus Arena. Öster-Varberg slutade 1-1.
Foto: Lydia Arvidsson Shukur
Nickduell på Myresjöhus Arena. Öster-Varberg slutade 1-1.

Den första halvleken var väldigt chansfattig.

David Johannesson var nära på att bli fri men i sista sekund kom det en Varbergsfot och stoppade honom.

Det var Varberg som fick matchens riktigt farliga läge när Albert Ejupi sköt. Bollen tog på en Österspelare och gick bara några centimeter utanför Robin Malmkvists stolpe.

I den 18 matchminuten fick Simon Helg en perfekt passning av Månz Karlsson. Helg löpte ned för kanten och slog ett hårt inlägg. Det blev dock för hårt och bollen flög förbi Dabvid Johannesson som var ensam Österspelare i straffområdet.

Det var hemmalaget som tog ledningen i den 26:e matchminuten. Först fick Simon Helg ett skottläge som målvakten räddade. Calle Johansson hann precis upp bollen innan den rann ut över kortlinjen och fick in den till Dragan Kapcevic som enkelt sköt in 1-0 för Öster.

I halvtid tvingades Öster att göra ett målvaktsbyte då Robin Malmkvist, som varit sjuk inför matchen, inte kunde fortsätta.

In kom Darmin Sobo och fick göra ett ingripande direkt. Han räddade fint och styrde ut bollen till Varbergshörna.

Gästerna skulle dock kvittera i den 59:e minuten. Jakob Bergman vann bollen en bit in på Östers planhalva. Han spelade den till Nahom Girmai Netabay som drev innåt i straffområdet och sköt 1-1 med vänsterfoten.

Den andra halvleken var väldigt lik den första i mängden chanser som skapades.

Gästerna ägde mycket boll men hade svårt att skapa riktigt farliga lägen.

Öster fick en frispark i den 84:e minuten som Liridon Silka sköt högt över.