Chanskavalkad när Växjö DFF föll

Massor av målchanser (framförallt för Rosengård) men bara ett mål. Så kan man sammanfatta den damallsvenska matchen Växjö DFF-Rosengård som slutade 0–1 inför 815 åskådare på Myresjöhus Arena.
växjö • Publicerad 5 augusti 2018
Rosengårds Fiona Brown i duell med Växjös Jelena Cankovic. Den sistnämnda hade ett vasst ribbskott i andra halvlek.Foto: Lydia Arvidsson Shukur

Trots att Växjö höll spelet väl uppe under den första halvleken krävdes det storspel av hemmakeepern Katie Fraine för att förhindra ledningsmål för Rosengård.

Här är hela kavalkaden av Fraine-räddningar:

Minut 9: Anja Mittag passar till Sanne Troelsgaard,men Fraine hinner ut och räddar.

Minut 16: Elin Karlsson tappar bollen till Mittag, men Fraine räddar avslutet.

Minut 27: Fiona Brown slår ett fint inlägg från vänster. Mittag går upp och får perfekt träff med pannan. Men Fraine gör halvlekens svettigaste prestation när hon tippar bollen till hörna.

Minut 37: Fiona Brown kommer helt fri, men Fraine räddar.

Minut 38: Fraine rusar ut och räddar när Mittag är på väg igenom.

Växjös målvakt Katie Fraine fick massor att göra i hemmamatchen mot Rosengård.
Växjös målvakt Katie Fraine fick massor att göra i hemmamatchen mot Rosengård.Foto: Lydia Arvidsson Shukur

Växjös Jelena Cankovic hade en tidig frispark som blev halvfarlig och ett skott ur dålig vinkel (utanför) efter en stark rusch. Anna Anvegård hade dessutom två skott i samma anfall, som båda dock blockerades.

Men det var allt som hemmalaget skapade före pausvilan.

I andra halvlek var alla de 815 på Myrans läktare beredda att notera 0–1 när Mittag (för en gångs skull) lyckades ta sig runt Fraine och rullade bollen mot det övergivna målet. Bollen passerade Elin Karlsson, men precis på mållinjen lyckades Jennie Nordin på något mirakulöst sätt stoppa bollen...

Men sju minuter senare drog gästerna upp rena rama mönsteranfallet. Caroline Seger spelade ut bollen till inhopparen Nellie Lilja vars inlägg från vänster kom perfekt till Anja Mittag. Och den här gången var Fraine chanslös.

Direkt efter 0–1-målet fick Växjö en hyfsad kvitteringschans. Anna Anvegård tryckte sig förbi sin bevakare och avslutade. Men Zecira Musovic räddade.

Snart var det dock tillbaka till mönstret med Rosengård-chanser och Fraine-räddningar. En annan av gästernas inhoppare, Lisa-Marie Utland, rann igenom Växjös offsidefälla. Men Fraine rusade ut, fick en upp hand och styrde Utlands skott till hörna.

Med elva minuter kvar att spela jobbade Ritah Kivumbi fram en chans för Jelena Cankovic vars vassa skott dock träffade ribban. Närmare mål än så kom inte Växjö denna soliga söndag.

Bäst i Växjö, förutom Fraine, var Nellie Karlsson och Jelena Cankovic.