Järdler högaktuell som ny tränare i Östers IF

Växjö Artikeln publicerades

IFK Värnamos Christian Järdler är högaktuell som ny Östertränare. Han har dock kontrakt med Värnamo även över nästa säsong.

Öster jagar IFK Värnamos tränare Christian Järdler.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Öster jagar IFK Värnamos tränare Christian Järdler.

Enligt P4 Kronoberg är Östers IF överens med Järdler. Uppgifter till Smålandsposten bekräftar att så är fallet.

Nuvarande Östertränaren Thomas Askebrands kontrakt går ut efter den här säsongen. Han har aviserat att han gärna fortsätter sitt arbete i Östers IF.

Men nu ser det alltså ut som om Österledningen vill ha en ny tränare inför nästa säsong, och högst upp på den önskelistan står Christian Järdler.

Men Östers IF måste för att få Järdler lösa honom från kontraktet med superettanrivalen IFK Värnamo. Det kan bli en kostsam historia.

I ett sms till Smålandsposten kommenterar Järdler Öster-ryktet så här: ”Jag är iväg med familjen under landslagsuppehållet. Jag tränar IFK Värnamo och lägger ingen energi eller kommentarer på rykten.”

Hur Östers intresse för Järdler påverkar föreningens övriga ledarstab är i skrivande stund oklart.

Järdler är född i Ängelholm och hade en framgångsrik karriär som spelare i såväl Helsingborgs IF som Malmö FF och Halmstads BK. Han spelade även i Turkiet 2005-2006.

Tränarkarriären inleddes så nyligen som 2015 i Ängelholms FF. Men när Skåneklubben fick ekonomiska problem lämnade Järdler för IFK Värnamo inför den här säsongen.

Innan 35-årige Järdler började träna Ängelholms herrar basade han för klubbens damlag och akademi.

Smålandsposten sökte under fredagskvällen Östers sportchef Matias Concha, men utan framgång.