Christopher Holmér hoppas vara tillbaka i höst

Växjö Artikeln publicerades
Växjös nummer 91, Christopher Holmér, har varit borta från innebandyn sedan början av februari på grund av skada.
Foto:Urban Nilsson
Växjös nummer 91, Christopher Holmér, har varit borta från innebandyn sedan början av februari på grund av skada.

Växjö Vipers Christopher Holmér dras fortfarande med den skada som höll honom borta stor del av förra säsongen.

Förhoppningen är dock att vara tillbaka på innebandyplanen i höst.

– Det går framåt, säger han.

Spelarna i Växjö Vipers har just nu semester med individuella träningsscheman. För Christopher Holmér handlar det fortfarande om rehabträning. 26-åringen har problem med ischiasnerven i ryggen, vilket gör att smärta strålar ner i benen.

Ryggskadan gjorde att han missade nästan hela vårsäsongen. I stället blev det att följa Växjö Vipers framfart till SM-finalen i Globen från sidan.

Nu hoppas Växjöspelaren, som både kan spela forward och back, vara tillbaka på innebandyplanen i höst. Ryggskadan spökar fortfarande, men sakta men säkert blir det bättre. Ett framsteg är att han nu har börjat jogga.

– Om man jämför med hur det var tidigare i våras är det stor skillnad i dag. Det går framåt. Jag och sjukgymnasten hoppas och tror att det ska vara bra i augusti eller september. Förhoppningen är att spela i höst, men om det tar till jul får det göra det.

Så kommande säsong är inte i fara?

– Det vet man ju aldrig, men det hoppas jag verkligen inte. Jag och sjukgymnasten träffas varannan vecka och hon tycker det ser väldigt bra ut. Jag känner likadant, de två senaste månaderna har det gått framåt.

Samtidigt finns det ingen stress. 26-åringen tänker inte chansa och därmed riskera slå upp skadan igen. Det viktiga är att bli helt frisk.

– Jag är lite äldre nu och tänker lite längre fram. Innebandyn är inte allt. Det viktigaste är att man kan leka med sina barn sedan när man blir gammal. Det får ta den tid det tar.

Den svenska superligan i innebandy startar i slutet av september. Växjö Vipers inleder med match mot Linköping på bortaplan.