Dänningelanda säkrade kontraktet - slutspel för Frej

Sport Artikeln publicerades

Dänningelanda BTK var en poäng från slutspel i bordtennisens elitserie syd för damer som slutspelades på lördagen. Men Dänningelandas tjejer klarade också nytt kontrakt utan att behöva kvala.

– Vi är oerhört nöjda och glada. Vår målsättning har hela tiden varit att klara oss kvar utan att kvala, sa Dänningelandas tränare Håkan Ivarsson efter 6–1-seger mot Långemåla och 3–6-förlust mot Råå.
Ivo och hans tjejer fick vara med om en spännande slutomgång där matchkvot fick avgöra mellan Dänningelanda, Falkenberg och Malmö som alla slutade på 13 poäng.
– Efter den viktiga storsegern mot Långemåla räckte det att vi vann två delmatcher mot Råå. Redan när Sara Rask gett oss ledningen och Filippa Rohdin kvitterat till 2–2 var det klart.
Därmed blev det Malmö som hamnade på den negativa kvalplatsen.
– Ingen i vårt lag var obesegrade, men vi var jämnstarka. Det var speciellt starkt gjort av Filippa Rohdin att vinna två matcher med tanke på att hon inte spelat i elitserien tidigare den här säsongen, tyckte Ivo.

Frej,som var klart för slutspel redan före sista omgången, säkrade andraplatsen i tabellen efter två klara vinster.
Frejtjejerna slog Falkenberg med 6–3 och Taberg med 6–2.
Zhang Fang och Caroline Olsson var dominerande Frejspelare. Mot Falkenberg vann de två singlar var och vann en dubbel tillsammans. Mot Taberg vann Caroline och Zhang två singlar var.