De tog revansch på fjolårets snöpliga slut

Kungsbacka Artikeln publicerades
Växjös båda nyförvärv Jelena Cankovic och Meleane Shim fick göra debut i Elitettan under matchen mot Kungsbacka.
Foto:Kajsa Nordmark
Växjös båda nyförvärv Jelena Cankovic och Meleane Shim fick göra debut i Elitettan under matchen mot Kungsbacka.

Det var just borta mot Kungsbacka som förra säsongens damallsvenska hopp tog slut. Nu tog Växjö DFF revansch på det snöpliga slutet genom att vinna med 3–1..

Under slutet på förra säsongen såg Växjö ut att skrälla rejält och som nykomlingar ta sig till Damallsvenskan. Men på bortaplan i Kungsbacka blev det 1-1, vilket innebar att Allsvenskan då var utom räckhåll.

Nu åkte Växjö dit för att sudda bort det dåliga minnet från fjolåret och från minut ett var det egentligen ganska tydligt vilket lag som skulle styra matchen.

Växjö DFF tog tag i taktpinnen direkt och släppte den sedan inte ifrån sig.

Gång på gång tog de sig fram i banan efter sina kombinationer, oftast på vänster sida via Johanssons, Jonassons eller Lisa Karlssons fötter.

Och så fort hemmalaget anföll var fler spelare i det gästande laget på rätt sida och kunde tillsammans, utan problem, vinna tillbaka bollen och starta ett nytt anfall.

Därför dröjde det inte länge innan ledningsmålet också kom.

Det var i den 13: matchminuten som Jonna Ståhl enkelt kunde placera in bollen i mål efter att Sofia Johansson dribblat av sig några spelare på egen hand och sedan smörpassat fram bollen till en fristående Ståhl.

Matchen fortsatte egentligen på samma sätt resten av halvleken och strax innan halvtidsvilan kom också 2-0-målet.

Den här gången via Malin Fors fötter.

Återigen var Johansson inblandad, men mellan henne och Fors fötter fanns bollen hos Anvegård som spelade fram till den fristående målskytten.

I den andra halvleken fortsatte sedan målskyttet. Först med en reducering för Kungsbacka som spelat upp sig efter ungefär 50 spelade minuter.

Men efter att Anvegård tillslut stått på rätt plats, efter att inhoppande Kivumbis avslut räddats av hemmamålvakten, kunde hon trycka in 3-1 och säkra lagets ledning på nytt.

Förutom ett inhopp av Kivumbi, så gjorde även Växjös båda nya spelare debut i Elitettan. Först presenterade sig lagets nya serbiska Jelena Conkovic. Hon gjorde ett riktigt bra inhopp dessutom där hon visade upp strålande teknik och bra spelförståelse.

Lagets nya amerikanska Meleane Shim kom in på planen när det var mindre än 10 minuter kvar och hann väl inte göra med än att presentera sig innan matchen blåstes av.

Växjö vann stabilt med 3-1.