Det ser inte bra ut, Tingsryd

Sport Artikeln publicerades

Trender kommer och går och halva serien återstår.Men en sak är säker.Det ser inte bra ut för Tingsryds AIF i hockey­allsvenskan.

Gårdagens observationer under 1–5-förlusten borta mot Mora var desamma som många gånger tidigare.
– Tingsryd är alldeles för dåligt när det kommer till det viktigaste: att avsluta pricksäkert och effektivt. Trots att det finns ett antal målnäsor i truppen är avsluten närmast ofattbart svaga.
– Tingsryd är alldeles för dåligt när det kommer till det näst vik­tigaste: att försvara det egna målet. Backarna står och stirrar puck och agerar bekvämt i stället för rejält när motståndarna ställer upp. Resultatet blir då inte sällan förödande.
I går spelade det ingen roll att Tingsryd radade upp ett pärlband av öppna målchanser under en förstaperiod där Mora mest var intresserat av att få sin nye s­uperstjärna Bobby Ryan att trivas. Trots att masarna bitvis struntade i defensiven kunde Tingsryd inte få en enda puck i nät.
– Det kunde stått 3–1 till oss efter första perioden. Vi spelar riktigt jävla bra och skapar chanser hela tiden. Vi kommer till och med i två-mot-noll-lägen mot Moras målvakt. Får man inte utdelning då blir det jävligt tufft, kommenterade Tingsryds tränare Petter Nilsson.
Otur? Nej.
Dåligt? Ja.
Tingsryd har bara hjälplösa Karlskrona bakom sig i tabellen och bara Karlskrona har gjort färre mål (44) än Tingsryds 48 efter 25 spelade matcher.
Bakåt släppte man in fem puckar i?går. Det stjärnbeströdda Mora­laget fick se sin debuterande gunstling, Anaheimkuggen Bobby Ryan, skjuta både 1–0 och 4–0 medan Los Angeles Stanley Cup-mästare Anze Kopitar lekte in 3–0. Mellan och efter målen drog Mattias Beck ifrån två loja Tingsrydsbackar och satte 2–0 och Sonny Karlsson avslutade målskyttet med sin femetta.
Bara Jordan Smotherman blev målskytt för Tingsryd då han reducerade till 4–1 efter halva sista perioden. Ironiskt nog tränas Tingsryd av en Petter Nilsson som under sin egen tid som aktiv sprutade in poäng från sin backplats. Tre gå­nger vann han elitseriens poängliga, bland annat 1996 då han även vann SM-guld med Luleå.
Du om någon borde väl ha ett och annat att lära ut, Petter?
– Att göra mål handlar såklart inte bara om tur utan det finns en hel del skicklighet inblandat också. Själv gjorde jag många av mina mål på lösa skott och puckar i sidled. Sådana saker försöker jag tipsa om och andra saker som vi tränar på varje dag.
Något måste hända, men vad? Tingsryd har redan satt ett nytt troligt svenskt rekord i spelaromsättning och skulle säkerligen just nu må bäst av lite lugn och ro. Men ett lag under eller kring den nedre tabellstrecket mår aldrig särskilt bra och brister ofta i tålamod och noggrannhet. Som i?går och som ett flertal gånger tidigare. Det är varningsblinkers på hela Tingsryds målproduktion just nu.