”Divan” och ”Damma” blir assisterande tränare i Öster

Sport Artikeln publicerades

Nu är det klart att det blir Jörgen ”Divan” Petersson och Jan ”Lill-Damma” Mattsson som tar över som assisterande tränare till Andreas Thomsson i Östers IF, samtidigt som Karl-Gunnar Björklund gör Roar Hansen sällskap till Helsingborg.

– Jag ser med spänning fram emot kommande säsong och det känns bra att vara tillbaka i Östers IF. Tycker att både spelare och ledare under året gjort ett fantastiskt bra jobb. Det känns inspirerande att vara en del av detta fortsatta arbete med att försöka etablera Östers IF i allsvenskan, säger Jörgen Petersson i ett pressmeddelande från Östers IF.
Samtidigt som Öster gjorde klart med Mattsson och Petersson har även målvaktstränaren Göran Mårtensson förlängt sitt kontrakt.
– Vi är glada att vi lyckats knyta Andreas Thomsson, Jan Mattsson och Jörgen Petersson till Östers IF. Att Göran Mårtensson fortsätter som målvaktstränare är också mycket glädjande, säger sportchefen Peter Kuno Johansson.
– Förutom att samtliga är duktiga tränare och kan fotboll står de för ett ledarskap som Östers IF vill ha. Jörgen, ”Damma” och Göran har arbetat ihop tidigare bland annat i Värnamo. De känner varandra väl och kompletterar Andreas Thomsson på ett mycket bra sätt med sina spetskompetenser”, säger Kuno.
Både ”Divan” och ”Lill-Damma” har ett gediget förflutet i Öster som både tränare och spelare. ”Divan” kommer närmast från IFK Värnamo medan ”Lill-Damma” under fyra säsonger har varit forwardstränare i damallsvenska Ldb Malmö.
– Det känns härligt att vara ”hemma igen” i Östers IF efter några års bortavaro. Att få möjligheten att fortsätta utveckla spetskompetensen som målskyttar måste ha är både viktigt och kan var direkt matchavgörande. Jag ser fram emot att jobba ihop med övriga i tränarstaben och tror att vi tillsammans med spelarna kan utveckla laget ytterligare”, säger Jan ”Lill-Damma” Mattsson i pressmeddelandet.