Dramatik när Vipers avgjorde

Mål med mindre än halvminuten kvar gav Växjö Vipers seger med 4-3 mot Linköping.
Växjö • Publicerad 29 november 2017
Växjö Vipers fick jubla i Fortnox Arena.

Växjö Vipers fick en strålande inledning.

Matchklockan stod på 3.21 och Linköpings målvakt Robin Laakso hade fått hämta två bollar i de egna nätmaskorna.

Efter 54 sekunde hittade Ludwig Persson med ett pass Ted Nivestam som gjorde mål- 3.21 avslutade Ludwig själv med mål som följd.

Växjö Vipers dominerade helt den första perioden och hemmamålvakten Eero Kosonen behövde bara göra en kvalificerad räddning när Martin Karlsson var igenom.

André Andersson hade sedan en bra chans och Filip Kjellsson prickade ribban efter ett mönsteranfall.

I andra perioden somnade Vipers till och det straffade sig med Linköpings mål genom Oskar Hovlund och Felix Lanver.

Tredje perioden hade inte spelats länge innan Kasper Hydén ur ingen vinkel alls satte ledningsmålet, 3-2.

Men 8.09 var det kvitterat på ett snyggt anfall med inte oväntat Felix Lanver och målskytten Martin Karlsson inblandade.

Linköpings Anton Karlsson hade en ribbträff och sedan levde Vipers farligt i spel tre mot fem i 58 sekunder. Eero Kosonen och hans utespelare redde ut stormen.

Istället blev André Andersson hemmahjälte när han 19.32 i sista perioden från långt håll sköt segermålet.