Dustin Johner och David Laudius klara för Tingsryd

Sport Artikeln publicerades

David Laudius återvänder till Tingsryd efter en säsong i Växjö Lakers och tar med sig Dustin Johner.

Som Smålandsposten tidigare har berättat blir forwarden David Laudius en av byggstenarna i det allsvenska laget från Tingsryd.
– Dels vet vi ju vad David går för efter hans två säsonger tidigare i föreningen och dels är han den spelartypen vi söker till det nya lagbygget, säger sportchefen Ander Gustavsson.
David Laudius fick begränsat med speltid i Växjö Lakers under slutet av säsongen, men är en snabb och spelskicklig ytterforward. Det bevisade han inte minst när han spelade med Taif 2008-2010 och var med och förde upp laget i allsvenskan.
Under två säsonger noterade den 22-årige Ängelholmaren 97 poäng på 102 matcher.
Laudius har skrivit på för två säsonger med en elitserieklausul.
Den kanadensiske centern som Smålandsposten skrev om tidigare har i dag fått ett namn. Det är Dustin Johner - 28-åringen som spelade med Växjö Lakers förra säsongen.
– Dustin Johner blir en av våra fyra centrar och vi känner till honom väl efter att ha sett honom förra säsongen. Han har den karaktären som vi vill ha in i laget. Sedan vet vi att det är en bra skridskoåkare och en bra poänggörare. Han gjorde bland annat åtta poäng på tio matcher i kvalserien, säger Anders Gustavsson.
Johner har skrivit på för en säsong och kommer att ansluta till Tingsryd, där han också ska bo under säsongen, lagom till första ispasset i slutet av juli, i början på augusti.