Annons

Dustin Johner och David Laudius klara för Tingsryd

David Laudius återvänder till Tingsryd efter en säsong i Växjö Lakers och tar med sig Dustin Johner.
Sport • Publicerad 26 april 2011
Dustin Johner lämnar Lakers för Tingsryd.
Dustin Johner lämnar Lakers för Tingsryd.Foto: Lena Gunnarsson

Som Smålandsposten tidigare har berättat blir forwarden David Laudius en av byggstenarna i det allsvenska laget från Tingsryd.

– Dels vet vi ju vad David går för efter hans två säsonger tidigare i föreningen och dels är han den spelartypen vi söker till det nya lagbygget, säger sportchefen Ander Gustavsson.

Annons

David Laudius fick begränsat med speltid i Växjö Lakers under slutet av säsongen, men är en snabb och spelskicklig ytterforward. Det bevisade han inte minst när han spelade med Taif 2008-2010 och var med och förde upp laget i allsvenskan.

Under två säsonger noterade den 22-årige Ängelholmaren 97 poäng på 102 matcher.

Laudius har skrivit på för två säsonger med en elitserieklausul.

Den kanadensiske centern som Smålandsposten skrev om tidigare har i dag fått ett namn. Det är Dustin Johner - 28-åringen som spelade med Växjö Lakers förra säsongen.

– Dustin Johner blir en av våra fyra centrar och vi känner till honom väl efter att ha sett honom förra säsongen. Han har den karaktären som vi vill ha in i laget. Sedan vet vi att det är en bra skridskoåkare och en bra poänggörare. Han gjorde bland annat åtta poäng på tio matcher i kvalserien, säger Anders Gustavsson.

Johner har skrivit på för en säsong och kommer att ansluta till Tingsryd, där han också ska bo under säsongen, lagom till första ispasset i slutet av juli, i början på augusti.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons