Einarsson: "Ett tag kändes Troja helt övermäktiga"

Sport Artikeln publicerades

Olof Einarsson debuterade i Tingsryds A-lag redan 1995 mot Södertälje.
– Jag minns det mycket väl eftersom jag fick möta min store idol på den tiden: Anders Eldebrink.
Till skillnad från idolen har Einarsson alltid spelat forward.

– Redan på den tiden var det bara in, köra och smälla på som gällde. Det är det enda jag kan. Det gäller att utveckla det man är bra på när man spelar hockey, säger Einarsson.
Hans obekväma spelstil har gjort honom till en utpräglad rollspelare genom åren. En som alltid gjort sitt jobb men som sällan fått de stora rubrikerna. Bortsett från utflykterna till Halmstad (två säsonger) och Växjö (en) har han gjort 13 säsonger i den grönvita Taifdressen.
När han släpptes fram var det under ledning av Rolf Nilsson.
– Stort. Det kändes enormt stort att få vara med och spela med de stora grabbarna.
Vad har hockeyn inneburit för dig?
– För det första är det få förunnat att ha sin största hobby som ett jobb och det är jag väldigt tacksam för. Det har varit otroligt kul att få träffa så mycket folk längs resan som jag fått göra. Men det största av allt är känslan av att uppnå framgångar tillsammans med andra i ett lag. Det hittar du ingen annanstans i det vanliga yrkeslivet.
Troja har alltid funnits där som en evig motståndare. Hur känner du inför det?
– Det har varit både upp och ner. Ett tag kändes Troja helt övermäktiga, under åren när de var nära att gå upp i elitserien. Då kändes de verkligen som en storebror som man hellre än något annat ville slå. Sedan har styrkeförhållandena mellan oss varierat lite under åren. Våra känslor för Troja är ungefär desamma som de vi har inför Mörrum, Växjö, Karlskrona och Nybro. Det är matcher men vill vinna mer än något annat.
Kvalserien inleds i dag. Varför kommer Tingsryd att klara nytt kontrakt?
– De sista sju matcherna i allsvenskan hittade vi ett spel som fungerade. Det är en stor skillnad från tiden med Kari Rauhanen. Vi har fortsatt nöta och lägga ner tid på att "sätta" spelet och det har stärkt självförtroendet ytterligare. Därför klarar vi av det.