Elvby: "Vi spelar i superettan nästa år"

Sport Artikeln publicerades

Österspelarnas säsong blir en vecka längre än de hoppats på.
Lagets vicekapten Josef Elvby ser positivt framåt.
- Vi ska se till att vi spelar i superettan nästa år, säger han inför kvalmötet med IK Frej Täby.

Elvby är en stabil och trygg pjäs i Östers lagbygge. Han håller en låg och sansad profil i med- såväl som motgång, svarar artigt och ärligt på de flesta frågor och är inte främmande för att erkänna fel och brister.
Som med Östers anfallsspel, exempelvis.
- Vi är inte tillräckligt skickliga i straffområdet. Du kan alltid skylla på tur och otur men föredrar jag att prata om skicklighet och oskicklighet. Det känns som att alla tio utespelare bränner lägen och inte bara någon enskild, sa Josef Elvby efter 0–2-förlusten hemma mot Degerfors i superettans epilog.
Ett ovisst och nervöst kval väntar nu mot IK Frej Täby. Det första mötet sker i Stockholm på torsdag och returen på Myresjöhus Arena blir på söndag. Det är då Östers framtid avgörs. Antingen genom en någorlunda trygg fortsatt existens på landets näst högsta nivå eller genom ett ekonomiskt fritt fall rakt ner i division 1, där den framtida driften av arenan lär bli ett hett kommunalt samtalsämne.
– Vi kan inte stänga öronen för allt runt omkring. Vi vet att vi inte kan räkna på kalkylerna för arenan men vi brinner extremt mycket som grupp för Östers IF, det kan ingen säga något annat om. Det vi kan göra är att se till att Öster spelar så högt upp det är möjligt i seriesystemet. Därför ska vi visa Täby att vi är ett bättre fotbollslag än vad de är, säger Josef Elvby.
Hur går ni vidare nu?
– I kväll är det svårt att hitta positiva tankar, men redan i morgon måste vi komma hit och bidra med en energi som får varje spelare att vilja bli en avgörande spelare på torsdag. Vi har en jättestor chans att hålla oss kvar i superettan och vi ska ta den.