En Österpoäng efter rafflande match mot Örgryte

Sport Artikeln publicerades
Foto:Andreas Nilelind

Måndagens superettanmatch mellan Örgryte och Öster på Gamla Ullevi blev händelserik. Framförallt den andra halvleken som bland annat bjöd på två utvisningar och två mål. Ett mål för vardera lagen som därmed fick varsin poäng.

Öster, för dagen i vita dräkter, startade matchen piggast och etablerade ett visst tryck på hemmalagets planhalva.

De riktigt heta målchanserna lyste dock med sin frånvaro och närmast var Sebastian Crona och Månz Karlsson som båda avslutade tätt utanför Stojan Lukics målbur.

Mattias Pavic var dock den ende i Öster som lyckades skjuta på målet i den första halvleken, men han fick inte ordentligt med fart på bredsidan i den 27:e minuten och Lukic kunde enkelt rädda vid sin vänstra stolpe.

Örgryte arbeta sig in i matchen och tog över den sista halvan av halvleken.

Långe Johan Hammar hade en farlig nick efter hörna som Robin Malmkvist tippade till hörna. Bästa chansen fick Johan Elmander i 31:a minuten när han drog till direkt efter lågt inlägg, men Österbacken Fritiof Björkén agerade räddande ängel och avstyrde till hörna.

Drygt tio minuter in på andra halvleken åkte Örgrytemittfältaren Alexis Yougouda på sitt andra gula kort efter en fällning på Robin Östlind.

Med en spelare med på planen nickade först Mario Vasilj en hörna i stolpen i minut 58.

En minut senare satte Elmin Nurkic 0–1 efter att ha snappat upp bollen och dragit till med vänstern utom räckhåll för Stojan Lukic i hemmamålet.

Öster var därefter nära att öka på ledningen vid ett par tillfällen, men Örgryte stack också framåt och i den 71:a minuten åkte Kalle Lindblad på en frilägesutvisning när William Atashkadeh drogs ner innanför straffområdet.

Den efterföljande straffen satte inbytte Martin Mutumba och därmed var det utjämnat både i mål och antal utvisade spelare.

Avslutningen på matchen blev en helt öppen och rafflande affär.

Martin Mutumba fick ett kanonläge dryga metern från Östers mållinje, men Fritiof Björkén agerade åter räddare när han täckte skottet.

I den 84:e minuten var Öster millimetrar från att återta ledningen, men Mario Vasilj prickade ribban.

Några fler mål föll dock inte och Örgryte och öster fick med sig varsin poäng efter den minst sagt händelserika matchen inför 2221 åskådare på Gamla Ullevi.