Annons

Enkelt för Lakers i Oskarshamn

Växjö Lakers behövde bara en period för att säkra tre poäng.
Till slut bortabesegrade man Oskarshamn med 6–3.
Sport • Publicerad 30 december 2009

Första perioden

Ett Växjö Lakers i högform har krossat tabelljumbon Oskarshamn. Lakers har också varit högeffektivt och gjort fem mål på tio skott.

Annons

Robert Rosén gjorde 0–1 efter 4.30 och David Lundbohm 0–2 bara 28 sekunder senare. Det var också ytterst nära att Christian Magnusson gjort 0–3 när Oskarshamns Trojaförvärv Oscar Andersson satt utvisad i åttonde minuten.

Men ytterligare tre Lakersmål lät vänta på sig till slutet av perioden. Efter 15.30 dundrade David Lundbohm in 0–3 i fem mot tre och efter 16.15 styrde Johan Andersson in 0–4 i fem mot fyra.

Förnedringen av ett chockat Oskarshamn fortsatte. När 18.24 spelats sköt Erik Lindhagen 0–4 i fem mot fyra.

Den märkliga inledningsperioden avslutades med att Daniel Ljungqvist sköt 1–5 när Lakers hade en avvaktande utvisning.

Skott: 7–10.

Andra perioden

Efter att Lakers delat ut den ena nyårssmällen efter den andra under de inledande 20 minuterna gick laget mållöst i period numer två.

Oskarshamn fick en smakstart när Ragnar Karlsson reducerade till 2–5 efter 1.21. Det målet kom i spel fyra mot fyra.

Därefter blev det mest utvisningar och matchen sjönk i kvalité. Efter 15.44 respektive 16.31 fick Oskarshamn och Växjö Lakers varsitt mål bortdömt, helt riktigt eftersom det handlade om handbollsavslut.

I slutskedet pressade Oskarshamn tillbaka Lakers i ett hett powerplay, men Oscar Alsenfelt höll tätt bakom uppoffrande lagkamrater.

Annons

Noterbart var också att Lakers gjorde ett par ändringar. Marcus Johansson ersatte Jeremias Augustin på backplats och Patrik Näslund kom in som forward istället för Gustav Hjalmarsson.

Skott: 14–7.

Tredje perioden

Hårt defensivt jobb och stor disciplin var det som imponerade mest hos Lakers under de avslutande 20 minuterna.

Lakers fick kriga mycket i egen zon när Oskarshamn satsade järnet framåt och det gjorde laget med stor framgång.

3–5 kom efter 11.57 genom Dennis Bozic och då tog Lakerstränaren Janne Karlsson. Förmodligen manade han till lugn och hårt jobb, det var i alla fall det som präglade hans spelare under resten av matchen.

Målmässigt fick Lakers sista ordet. Steve Saviano placerade in 3–6 när klockan tickat fram till 17.52.

Då var den tillresta och röststarka Lakersklacken överlycklig. Sången ekade i Arena Oskarshamn där 2 143 åskådare befann sig.

Skott: 13–7. Totalt: 34–24.

Inför matchen

Annons

Något som talar för bortaseger i den här matchen är att Oskarshamns mycket duktige målvakt David Rautio inte kan spela. Ett skott på träning från Johan Sjödell-Wiklander träffade Rautio så illa att han fick föras till lasarettet i Kalmar i ambulans. Diagnosen visade att Rautio spräckt ett ögonbryn men i övrigt är okej. Han fick lämna sjukhuset direkt och han ordinerats en veckas vila, skriver Oskarshamns-Tidningen.

Växjö Lakers saknar fortfarande grek-kanadicken Peter Tsimikalis som ännu inte är spelklar efter den hjärnskakning har ådrog sig i matchen mot Leksand före jul.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons