Ett dygn i buss för Taif

Sport Artikeln publicerades

När Tingsryds AIF på måndagen lottades mot Kiruna IF i playoff 2 stod det klart att Taif har en knivig uppgift på isen.
Den långa resan är inte heller att leka med.

– Det blir buss, avslöjade Taif:s ordförande Mikael Håkansson i går kväll efter att han hade undersökt olika kommunikationsmedel och kostnader.
När Taif har spelat färdigt första matchen hemma på torsdag startar den drygt 173 mil långa resan från Tingsryd till Kiruna.
– Det väl rimligt att bussen kommer iväg vid elva på torsdagskvällen och att den framme vid elva på fredagskvällen. Vi får räkna med att resan tar ett dygn, säger Mikael Håkansson som tror att kostnaden hamnar på 150 000 kronor.

– Det är mycket pengar, i bästa fall går vi plus minus noll ekonomiskt i matcherna mot Kiruna. Men man ska inte måla fan på väggen, får vi drygt 2 000 åskådare på hemmamatchen blir det pengar över.
Taifordföranden hade ytterligare tre resealternativ att ta ställning till i går.
Tåget var ett som räknades bort tidigt då första nedsläpp i Lombiahallen görs klockan 15.00.
– Tågtiderna stämde inte, i bästa fall skulle vi vara framme i Kiruna på lördag lunch.
Charterflyg räknades bort på grund av den höga kostnaden.
– Bara resan tur och retur skulle gå på 300 000 kronor, med mat, logi och andra kostnader uppemot 350 000 kronor. Helt galna pengar för oss.
Reguljärflyg var det tredje alternativet som Mikael Håkansson tvingades räkna bort.
– Det fanns inte tillräckligt med platser på så här kort varsel.

Tingsryds tränare Martin Karlssonkunde inte hålla sig för skratt när han fick höra om den långa bussresan till Kiruna.
– Jag vet inte vad jag ska säga, jag har aldrig åkt buss så här långt till en match. När jag var i Troja åkte vi buss till Sundsvall och Umeå men nu blir det nästan den dubbla sträckan.
Gårdagens lottning i playoff 2 resulterade i långa och ekonomiskt betungade resor. Eller vad sägs om Tingsryd mot Kiruna, Kallinge-Ronneby mot Östersund, Hudiksvall mot Kristianstad och Visby/Roma mot Huddinge.
– Så här blir det när det är fri lottning. Förbundet tror tydligen att division 1-föreningarna har hur mycket som helst, säger Martin Karlsson.
Någon kanske undrar hur Kiruna reser till och från Tingsryd och av den anledningen ställde Smålandsposten i går frågan till Stefan Lundmyr som är General Manager i Kiruna IF.
– På tisdagen åker vi tåg till Stockholm och sedan blir det buss till Växjö där vi övernattar. På torsdagen åker vi vidare till Tingsryd. Efter matchen åker vi buss till Stockholm och på fredagen blir det flyg hem till Kiruna.
Returen i Lombiahallen spelas på lördag klockan 15.00 och en eventuell tredje och avgörande match på söndag klockan 16.00.
Vinnaren möter Nyköping i playoff 3.
Undra hur pigga Tingsryd och Kirunas spelare är på lördag...