Ett dygn, två matcher och sex Lakerspoäng

Växjö Lakers följde upp den knappa 4–3-segern på fredagen med en betydligt klarare ett dygn senare. Viktor Fasth höll sin tredje nolla för säsongen när Rögle besegrades med 3–0 i Vida Arena.
Växjö • Publicerad 4 november 2017

Första perioden kändes mer som en fortsättning på fredagens möte, där Lakers visserligen kom ut aningen hårdare men samtidigt släppte till massvis med omställningar bakåt.

Mycket skapades framåt men Rögles målvakt Justin Pogge, som byttes ut efter Lakers 3–1 i går, agerade briljant matchen igenom och höll länge och väl kvar Rögle i matchen.

Lakers tog ledningen tidigt i andra perioden genom Martin Lundberg och efter ungefär halva matchen tryckte Lakers på gaspedaler. Allt gick snabbare, Rögle fick ägna sig åt försvar på heltid och Pogge fortsatte att storspela.

Martin Lundberg har gjort 1–0 till Växjö Lakers i segermatchen mot Rögle i Vida Arena.Foto: Urban Nilsson

Storspelade gjorde minst sagt Viktor Fasth i Lakerskassen och det var inga dåliga skott han heller utsattes för. Men Fasth såg ut att ha bestämt sig för att stänga butiken och så blev det.

Tredje perioden gick till Lakers trots att Rögle gjorde allt man kunde för att kvittera. Med ett solomål grusade Liam Reddox skåningarnas poängförhoppningar genom att skjuta 2–0 och med knappa tre minuter kvar gjorde Andrew Calof 3–0.