Fantenberg och Miller in i Troja

Sport Artikeln publicerades

Troja lånar ”hem” HV71-backen Oscar Fantenberg och en förlängning med forwarden Adam Miller är på gång.

Trojas sponsorer skjuter till extra pengar för att rädda laget kvar i hockeyallsvenskan. Pengarna ska användas till att förstärka spelartruppen.

Vid ett möte på tisdagen diskuterades framtiden och sportchefen Jerry Andersson fanns med för att berätta om möjliga förstärkningar. Enligt klubbens ordförande Roger Andersson kom en sponsor med förslaget att skjuta till lite extra pengar. Och ytterligare sponsorer hängde på.

– Det var dem som frågade vad som behövdes och då finns önskemål från sporten. Någon form av översyn av laget gör vi ju och är vi i behov av att göra, säger Roger Andersson.

Enligt uppgifter till Smålandsposten handlar det om ett extra tillskott på 700 000 kronor som ska användas till nya spelare.

– Ja, det var väl sportchefen som hade en summa att det finns spelare att få tag i för det, men om det var någon som skulle in var inget som diskuterades i går. Men de pengar som kommer är mycket välkomna. Det handlar inte om en utan om flera spelare, säger Roger Andersson.

I går blev det dessutom klart att Troja lånar backtalangen Oscar Fantenberg från HV71.

– Han är med och tränar redan i morgon (i dag), säger sportchefen Jerry Andersson om lånet av den 19-årige juniorlandslagsmannen, tillika Trojaprodukten, som lämnade för HV71 inför säsongen 2009.

Lånet är inte tidsbestämt och ytterligare backförstärkning är på väg in i truppen. Dessutom kan try-outspelaren Adam Miller bli spelklar på söndag om allt pappersarbete hinner bli klart.