Annons

Fartfyllt Växjö ska springa ifrån Höllviken

Flera spelare tillbaka. Då utlovar Viperstränaren den snabbaste innebandyn publiken har sett på länge.
– Den som rullar back back får gå ut och göra femton armhävningar, säger Niklas Nordén inför matchen mot Höllviken.
Växjö • Publicerad 19 januari 2018 • Uppdaterad 20 januari 2018
Ted Nivestam är tillbaka i Växjö efter en matchs frånvaro.
Ted Nivestam är tillbaka i Växjö efter en matchs frånvaro.Foto: Pontus Steneros

Den senaste tiden har Växjö Vipers haft stora skade- och sjukdomsbekymmer. Mot Helsingborg i onsdags saknades backarna Niklas Ramirez, Ted Nivestam, Johan Roos och Magnus Jansson av olika anledningar. Det innebar att centern Ludwig Persson fick spela back under hela matchen.

Till helgens match är Johan Roos och Ted Nivestam definitivt tillbaka. Niklas Ramirez, som varit långtidsskadad, närmar sig en återkomst och kan vara aktuell för spel redan mot Höllviken. Magnus Jansson ser dock inte ut att komma till spel.

Annons

Valmöjligheterna för Växjötränaren Niklas Nordén har därmed ökat rejält. Framåt är också lånen Kevin Rigogiannis och Lucas Rigogiannis fortfarande på plats i Växjö och finns tillgängliga mot Höllviken.

– När man har lite folk sitter man och har huvudbry över hur man ska få ihop det. Nu när man har mycket folk att tillgå har man huvudbry över det, säger Niklas Nordén.

Men jag gissar att du föredrar att ha det så här?

– Absolut. Speciellt när det är så här mycket matcher under kort tid. Det gäller att vi använder våra spelare klokt och då känns det bra att ha många spelare friska.

Trots att alternativen har ökat kan det bli så att Ludwig Persson får fortsätta som back. Niklas Nordén är imponerad av hur femman med backarna Markus Jonsson och Ludwig Persson och anfallstrion André Andersson, Jesper Sankell och Filip Kjellsson fungerade ihop.

– Jag tyckte att vi såg något väldigt roligt i den femman. De spelade en kul innebandy med mycket anfallsspel. Vi gillar vad vi såg. Sedan att sätta en landslagscenter som back är inte hållbart över tid. Men det kan vara ett vapen att använda ibland. Frågan är nu om vi ska testa vapnet lite till eller om vi ska nöja oss med matchen mot Helsingborg, säger Niklas Nordén.

Mot Höllviken i helgen vill Växjötränaren se att spelarna släpper på handbromsen.

– Vi jobbar väldigt mycket med att det ska vara kul att spela och kul definierar vi med högt bolltempo och mycket rörelse. Det är med den typen av innebandy vi vill vinna mot Höllviken. Jag utlovar att det kommer att gå riktigt fort. Laguppställningen kommer vara utifrån att det ska gå snabbt. Det ska vara den snabbaste innebandyn du har sett på länge. Den som rullar back back får gå ut och göra femton armhävningar. Nu kör vi.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons