Förbundet lägger ner ärende kring Vipersmatch

Växjö Artikeln publicerades
Foto:Per Sandeback

Svenska Innebandyförbundet lägger ner ärendet om misstänkt manipulation av idrottsresultat i matchen mellan Växjö Vipers och Höllviken.

Efter matchen mellan Växjö Vipers och Höllviken i den sista SSL-omgången för en vecka sedan fick Riksidrottsförbundet ett anonymt tips om att lagen ska ha manipulerat resultatet i matchen.

Svenska innebandyförbundet inledde en undersökning efter anmälan. Nu läggs den dock ner.

"Vid sin kontroll av spelmarknaden har Svenska Spel inte kunnat se några avvikelser gällande spelmönster. Utöver den informationen har SIBF:s tävlingsavdelning under veckan tagit in uppgifter från såväl de berörda föreningarna som domarna. SIBF har nu beslutat att inte gå vidare med ett disciplinärende", skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Själva matchen slutade 7-7 efter att Höllviken hämtat in ett 7–3 underläge i den tredje perioden. Kvitteringen kom med 46 sekunder kvar och slutet spelades bara av, då Höllviken säkrat nytt kontrakt vid oavgjort samtidigt som Växjö Vipers var klar trea i SSL-tabellen.

I övertiden tog Höllviken ut målvakten och Växjö avgjorde. Bonuspoängen gjorde att Växjö klättrade till andraplats i tabellen.