Före detta Östertränare sparkas

Fotboll/TT Artikeln publicerades

Hammarbys tränare Nanne Bergstrand får sparken.

"Vår ambition är att ta oss högre upp i svensk fotboll", säger ordföranden Richard von Yxkull.

Bergstrand, som hade ett år kvar på kontraktet, kom till Hammarby 2014 och förde då upp laget i allsvenskan. Laget slutade på elfte plats i år, tio poäng från kvalstrecket.

Rykten om att Bergstrand skulle få lämna Hammarby har funnits en längre tid och efter sista hemmamatchen i höst sade Bergstrand att han inte visste något om framtiden, men att han hade en stark framtidstro för laget.

"Anledningen till att vi har valt att ta det här beslutet är att vi upplever ett behov av att få in en ny röst och ny energi i klubbens sportsliga utveckling", säger von Yxkull till klubbens webbplats.

"Någonstans var Nannes uppdrag att ta oss till en stabil plats i allsvenskan, vilket han och vi lyckats med. Våra ambitioner är att ta oss högre upp i svensk fotboll och i det läget vi är nu känns det rätt att låta en ny kraft ta över".

Hammarby har inte gjort klart med någon ny tränare. Däremot sägs klubben ha träffat minst två kandidater, däribland norrmannen Tor Ole Skullerud, uppger Expressen.

Han är född och uppvuxen i Markaryd och han började spela fotboll i Markaryds IF. Han tränade fotbollslaget Växjö Norra 1992-1993 och Östers IF 1994-1996.