Första hemmapoängen för Tingsryds AIF

tingsryd Artikeln publicerades
Timrå jublar efter sitt ledningsmål. Men Tingsryd kom igen och fick en poäng med sig i det allsvenska mötet i Nelson Garden Arena.
Foto:Lena Gunnarsson
Timrå jublar efter sitt ledningsmål. Men Tingsryd kom igen och fick en poäng med sig i det allsvenska mötet i Nelson Garden Arena.

Tingsryd kom tillbaka och kvitterade till 2–2 efter ett mål i numerärt underläge.

Men Timrå tog med sig extrapoängen efter straffar i Nelson Garden Arena.

Första perioden blev en ganska gråtrist historia med ett visst övertag för Timrå, som effektivt fick Tingsryds backar stressade. Det i sin tur gjorde att förstapassen hos hemmalaget sjönk i kvalitet, anfallspelet begränsades och de heta målchanserna var ytterst få.

Timrå kom enklare in på mål och oroade Niklas Rubin ett par gånger innan det small på riktigt. Under en avvaktande utvisning klippte Johannes Kinnvall till från blålinjen och sköt 0–1.

Efter pausen steppade Tingsryd upp. Mer fart, med tryck, mer fysiskt spel – och då kom även lägena att göra mål. Jacob Dahlström hann missa målet i ett öppet läge innan Oscar Holst minuterna senare kvitterade efter en snygg styrning på skott från Daniel Norbe.

Äntligen, efter mer än 93 minuters spel i årets Hockeyallsvenska, hade Tingsryd gjort mål i sin egen hemmaborg. Målet tände förstås Tingsryd som dock inte kunde utnyttja sitt momentum fram till periodens slut.

Och när den tredje perioden drog i gång var det Timrå som la i en extra växel och satte tryck mot Rubin, som fick göra flera fina ingripanden. Likväl kunde han inte stoppa Anton Wedin från att ge Timrå ledningen åter under ett powerplay. När Timrå strax därefter fick ett nytt numerärt överläge var det sannolikt inte många i Nelson Garden Arena som trodde på poäng.

Men efter en fantastisk insats snodde snabbe Emil Forslund och satte fart mot Henrik Haukeland i Timråkassen. Haukland räddade, men sedan vispade Hannes Johansson in returen. 2–2 och utjämnat – i boxplay.

Resultatet stod sig tredje perioden ut och även efter förlängningen var det 2–2.

I straffläggningen satte sedan Erik Karlsson, Timrå, och Tingsryds Mikael Fryckund sina puckar och i den första suddenomgången säkrade Jakob Olofsson extrapoängen till Medelpad.