Försvarsstarkt Öster tog poäng borta mot Hammarby

Sport Artikeln publicerades

Östers damlag tog en tung poäng borta mot Hammarby efter 1-1 (1-1) på Kanalplan i elitettan, samtidigt som Hovshaga AIF vann med 3-1 hemma mot Smedby i division 1 södra.

Öster fick en drömstart och tog ledningen efter två minuter genom vänsterbacken Anna Hjälmkvist som följt med upp i ett anfall och tryckte in bollen.
Hammarby kvitterade i den 28:e minuten och sedan blev det inga flera mål i matchen.
Obesegrade Bajendamerna hade mer boll och förde spelet, men Öster stod upp helhjärtat i försvarsspelet och gjorde det svårt för hemmalaget att komma till några bra lägen.
Efter åtta omgångar ligger Öster åtta i elitettantabellen på nio poäng, medan Hammarby är kvar som tvåa med 20 poäng, lika många som tabellettan Sirius.
Lite smolk i glädjebägaren för Öster är att forwarden Erika Gabrielsson vred till knät och tvingades utgå med en dryg kvart kvar av matchen. I värsta fall kan det röra sig om en korsbandsskada.

I divisionenunder tog Hovshaga sin fjärde seger av sex möjliga den här säsongen när Smedby besegrades med 3-1 på Sportfältets konstgräsplan på Teleborg.
Med tanke på hur många målchanser som Haif radade upp, framförallt i första halvlek, är det ett under att segersiffrorna inte blev större.
Hovshagas mål gjorde Sara Wiman 2 och Klara Grönevik och den rättvisa segern innebär att Haif, på fjärde plats i tabellen, har tre poäng upp till tvåan Mariebo och ytterligare tre poäng upp till suveräna serieledaren Norrköping.