Annons

Försvarsstarkt Öster tog poäng borta mot Hammarby

Östers damlag tog en tung poäng borta mot Hammarby efter 1-1 (1-1) på Kanalplan i elitettan, samtidigt som Hovshaga AIF vann med 3-1 hemma mot Smedby i division 1 södra.
Sport • Publicerad 25 maj 2013

Öster fick en drömstart och tog ledningen efter två minuter genom vänsterbacken Anna Hjälmkvist som följt med upp i ett anfall och tryckte in bollen.

Hammarby kvitterade i den 28:e minuten och sedan blev det inga flera mål i matchen.

Annons

Obesegrade Bajendamerna hade mer boll och förde spelet, men Öster stod upp helhjärtat i försvarsspelet och gjorde det svårt för hemmalaget att komma till några bra lägen.

Efter åtta omgångar ligger Öster åtta i elitettantabellen på nio poäng, medan Hammarby är kvar som tvåa med 20 poäng, lika många som tabellettan Sirius.

Lite smolk i glädjebägaren för Öster är att forwarden Erika Gabrielsson vred till knät och tvingades utgå med en dryg kvart kvar av matchen. I värsta fall kan det röra sig om en korsbandsskada.

I divisionen under tog Hovshaga sin fjärde seger av sex möjliga den här säsongen när Smedby besegrades med 3-1 på Sportfältets konstgräsplan på Teleborg.

Med tanke på hur många målchanser som Haif radade upp, framförallt i första halvlek, är det ett under att segersiffrorna inte blev större.

Hovshagas mål gjorde Sara Wiman 2 och Klara Grönevik och den rättvisa segern innebär att Haif, på fjärde plats i tabellen, har tre poäng upp till tvåan Mariebo och ytterligare tre poäng upp till suveräna serieledaren Norrköping.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons