Freddy Söderberg tillbaka i Öster

Sport Artikeln publicerades

Freddy Söderberg är tillbaka i Öster. Anfallaren har skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Vi vet alla fördelar, men även vad han är mindre bra på, säger Peter Kuno Johansson, sportchef i Öster.

Den 26-årige anfallaren har letat efter en ny klubb sedan kontraktet med Hammarby gick ut efter förra säsongen. Nu är han alltså tillbaka i Växjö och Öster. Freddy Söderberg var senast i klubben 2004-2005. Då gjorde han sex mål i superettan, trots att han fick få chanser från start.
– Det är en bra värvning på så sätt att vi i Östers ledning, jag, Roar Hansen och Kalle Björklund, har haft och mött Freddy på ett eller annat sätt, säger Peter Kuno Johansson.

Enligt sportchefenär Freddy Söderberg tänkt som anfallare i den tilltänkta uppställningen 4-2-3-1. Kontraktet med Öster är tvåårigt.
– Vi försöker att varva kontrakt mellan två och tre år så att inte alla går ut samtidigt.
Efter sin förra sejour i Öster återvände Freddy Söderberg till IFK Värnamo. Där hade han Kuno som tränare. Han vann den interna skytteligan 2006 och nästa säsong blev han hela söderettans skyttekung med sina 23 mål. Succén tog honom till Hammarby, men där lyckades han aldrig riktigt. På tre säsonger blev det bara tre mål.
Med Freddy Söderberg tillbaka kommer Öster inte att värva Ante Björkebaum. För ett par veckor sedan fick Kuno beskedet att Östersundsanfallaren var närmare Jönköping Södra och därför valde man i stället att försöka värva Söderberg. Nu verkar det inte bli någon övergång till Jönköping, men Öster har redan gjort sitt val.

Provspelandebrassen Ruan Afonso kan fortfarande bli Österspelare. Han är dock i första hand tänkt som en snabb backup om Freddy Borg försvinner eller om Patrik Bojent inte får ordning på sitt krånglande knä. Peter Kuno Johansson är imponerad av brassen.
– Det är inte bara en spelare som springer och dribblar utan han jobbar stenhårt också, säger Östers sportchef.
På fredag spelar Ruan Afonso och Öster säsongens första träningsmatch mot Länslaget. Det är snart bara två månader kvar till seriepremiären mot GIF Sundsvall. Enligt motståndarnas hemsida kommer den att tidigareläggas. Eftersom TV4 Sport vill sända matchen kommer den att spelas lördagen den 9 april klockan 16.
– Det är väl trevligt med en tv-match i första omgången, säger Peter Kuno Johansson.