Annons

Fullmäktige-ja till Taiflån

Med förkrossande majoritet beslutade på torsdagekvällen Tingsryds kommunfullmäktige att kommunen går i borgen för ett lån på 2,5 miljoner till Tingsryds AIF.
– Vi har förtroende för styrelsen, säger kommunalrådet Arne Karlsson (M).
Sport • Publicerad 28 juni 2013

Efter en säsong som gått i moll både sportsligt och ekonomiskt är läget akut i Tingsryds AIF, som efter ett minusresultat på 3,8 miljoner kronor förbrukat det egna kapitalet.

Efter att hela den gamla styrelsen bytts ut vid årsmötet har den nya styrelsen haft som plan A att låna 2,5 miljoner för att betala leverantörsskulder. Där har klubben vänt sig till Tingsryds kommun med en önskan om att kommunen går i borgen för lånet.

Annons

Efter en snabb utredning föreslog kommunstyrelsen att kommunfullmäktige gör tummen upp och i går var frågan uppe till formellt beslut. Efter vissa diskussioner – bland annat yrkade Anna Johansson (C) på att ärendet skulle återremitteras – gick man till beslut. Med röstsiffrorna 36–3 beslutades att bifalla kommunstyrelsens förslag. Två ledamöter avstod från att rösta.

Därmed får Tingsryds AIF sitt lån.

– Det är viktigt att betona att vi inte lägger ut några pengar. Jag tolkar röstsiffrorna som att vi är många som har förtroende för Taifs styrelse, säger Arne Karlsson.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons