Fyra snabba Luleåmål sänkte Lakers

Växjö Artikeln publicerades

Luleå fortsätter att vara ett spöke för Växjö Lakers i SHL-hockeyn. På torsdagskvällen vände norrbottningarna 1–3 till 5–3 efter att ha gjort fyra powerplaymål inom 2.38 när Lakers Daniel Rahimi åkt på ett matchstraff.

Emil Larsson gjorde 5–3-målet när Luleå på rekordkort tid vände mot Växjö Lakers.
Foto: Urban Nilsson
Emil Larsson gjorde 5–3-målet när Luleå på rekordkort tid vände mot Växjö Lakers.

Inledningen av den första perioden var inte av någon högre kvalité, de vassa avsluten var få och tempot relativt lågt.

Efter 7.05 blev Lakerstalangen Elias Pettersson utvisad för en puck-out och 1.18 senare kom 0-1-målet. Robin Kovacs avslutade och Daniel Sondell och Johan Forsberg assisterade.

Växjö Lakers powerplay var inte lika effektivt i den första perioden. Vid två tillfällen gick serieledaren mållöst i PP.

Skotten i den första perioden var 13-9.

Det ska också tilläggas att Erik Josefsson och Adam Brodecki var tillbaka i Lakerslaget efter sjukdom. Erik spelade med Martin Lundberg och Nils Carnbäck, Adam bildade kedja tillsammans med Brendan Shinnimin och Tuomas Kiiskinen.

I den andra perioden blev allt bättre i Lakers spel, inte minst powerplay. Brendan Shinnimin gjorde 1-1 i spel fem mot tre efter 6.20 och Robert Rosén 2-1 i spel fem mot fyra efter 11.25.Luleå drog på sig fyra utvisningar i mittperioden och det är förstås dödsdömt mot SHL:s bästa lag.

Lakers hann även med att göra 3-1 innan den andra pausen. Efter 18.02 avlossade Linus Högberg en kanon som satt i nättaket bakom Luleås målvakt Filip Gustavsson. Snyggt är bara förnamnet på Högbergs allra första SHL-mål.

Skotten i den andra perioden var 16-3.

Tredje perioden var bara 51 sekunder när Lakers backklippa Daniel Rahimi åkte på ett matchstraff efter tackling mot huvudet på en Luleåspelare.

Därmed fick Luleå fördelen att spela i PP under fem minuter. Men redan efter 2.07 reducerade Robin Kovacs till 3–2.

Som om inte det var nog för Lakers kom också 3–3, 3–4 och 3–5. Ryan Johnston kvitterade efter 2.58, Johan Forsberg gjorde 3–4 efter 3.26 och Emil Larsson 3–5 efter 4.45.

Fyra Luleåmål inom 2.38, alltså.

Lakers försökte sedan komma igen, men lyckades inte komma närmre i målprotokollet.

Skotten i den tredje perioden var 10–5 och totalt blev det 39–17.