Gamla visan: Öster föll i Värnamo

Traditionens makt i fotboll är stor. Det fick Öster erfara ännu en gång på Finnvedsvallen. IFK Värnamo kunde med seger, 1-0, bryta Östers nio matcher långa svit som obesegrat.
Värnamo (Från Smålandspostens utsända) • Publicerad 27 augusti 2018
IFK Värnamos Viktor Einarsson laddar mot Östers målvakt Robin Malmkvist.
IFK Värnamos Viktor Einarsson laddar mot Östers målvakt Robin Malmkvist.Foto: Lena Gunnarsson

Öster kom till Värnamo med en svag statistik i mötena med Västbolaget. Inte sedan våren 2012 har Öster besegrat Värnamo i seriespel.

Vårens möte slutade mållöst och nu gällde det match mellan två formstarka lag.

Öster inledde okej de första 15 minuterna, men gjorde under den resterande halvleken en blek första halvlek.

Österspelarna hade mycket boll på mitten, men det där sista passet stämde inte. Alldeles för många Österanfall rann ut över hemmalagets kortlinje.

Östers Dragan Kapcevic omringad av tre hemmaspelare.
Östers Dragan Kapcevic omringad av tre hemmaspelare.Foto: Lena Gunnarsson

Efter en halvtimmas spel tog sig IFK Värnamo in i matchen med besked.

I 32:a minuten drog Rasmus Wiedesheim-Paul, en av planens bästa spelare, upp ett anfall. Rasmus crossboll till andra kanten slutade med att Viktor Einarsson hade ett skott som Östers målvakt Robin Malmkvist klarade.

Returen kom till Rasmus Wiedesheim-Paul som enkelt la bollen i mål.

Strax efter hade Rasmus en skruvad boll i Robin Malmkvists bortre stolpe.

Robin fick sedan göra räddningar på nya chanser från just Rasmus och Viktor Einarsson.

Depp i Öster med David Johannesson och Jonathan Drott.
Depp i Öster med David Johannesson och Jonathan Drott.Foto: Lena Gunnarsson

Öster levde farligt under sista kvarten av första halvlek.

Visst blev det en uppryckning till en början efter pausen, men Öster hade svårt att skapa chanser. David Johannesson var framme farligt vid två tillfällen.

Värnamo försvarade sig starkt och släppte inte till mycket.

Även Värnamo kunde gjort mål när Österförsvaret räddade på mållinjen med tio minuter kvar av speltiden.

Det var snarare Värnamo som tryckte på i slutskedet än Öster.