Gitselov tackade för sig - två dagar före kvalrysaren

Sport Artikeln publicerades

I eftermiddag spelar FK Älmeboda/Linneryd en avgörande match i kvalet till fotbollens division 3.
Utan spelande tränaren Alexander Gitselov.
Han åker inte ens med till Linköping där Kenty står för motståndet.

- Nej, jag har gjort mitt i Älmeboda/Linneryd. Jag tackade alla spelarna i torsdags kväll, säger Gits som inte lät speciellt uppåt när Smålandsposten ringde i går kväll.
- Älmeboda/Linneryd har tydligen gjort klart med en ny tränare till nästa säsong. Bosse Fyhr i fotbollssektionen ringde till mig och berättade det i tisdags. Det är inget jag kan göra något åt.
- Jag är stolt över vad jag uträttat under mina tre år i Älmeboda/Linneryd. Jag har gjort vad jag lovat och vad klubben önskat. Vi har kommit på fjärdeplats i division 4, ordnat uppflyttning till elitfyran och nu är division 3-platsen så gott som klar. Ändå har det varit extremt tufft då många spelare ur A-truppen försvunnit och vi haft få spelare att tillgå.
- Vad jag ska göra framöver vet jag inte. Nu vill jag bara vila och fundera på framtiden tillsammans med familjen. Jag har lagt mycket kraft i Älmeboda/Linneryd, säger Alexander Gitselov som kom till Sverige och Öster 1992.
Sedan dess har han representerat IFK Luleå, Växjö Norra, Olofström, Karlshamn, Rottne och Älmeboda/Linneryd. I samband med Karlshamnstiden jobbade Gits även med fotbollsgymnasiet i Blekinge.

Tråkig avslutning
Magnus Fyhr, tidigare toppspelare i Älmeboda/Linneryd och nu med i fotbollssektionen, beklagar att Alexander Gitselovs avslutning blev som den blev:
- Det är tråkigt. Vi har mycket att tacka Gits för, han är en jätteduktig tränare. Det är bara att titta på resultaten som han nått i Älmeboda/Linneryd, de talar för sig själva. Jag har själv spelat under Alexander Gitselov och vet hur duktig han är.

Ny tränare presenteras
Magnus Fyhr bekräftar att Älmeboda/Linneryd valt att inte förlänga med Gitselov och att man på tisdag kväll kan presentera en ny tränare.
- Vi fick uppfattningen att Gits inte ville vara med i division 4 Elit men att han kunde tänka sig en fortsättningen om vi spelar i trean nästa säsong. I det läget vågade vi inte chansa med att vänta till kvalet är slut, vi har gjort sådana misstag tidigare då duktiga tränare gått oss ur händerna. Nu har vi ett bra alternativ och det är viktigt för vårt lag som är mycket utvecklingsbart.
I dagens sista kvalomgång har Älmeboda/Linneryd ett gyllene läge att säkra en division 3-plats. Det ska mycket till för att Bor ska kunna peta bort Kenty från Linköping, Assyriska Föreningen från Norrköping eller Älmeboda/Linneryd. Ett poänglöst Bor avslutar i Norrköping.
- Det ser bra ut, men allt kan hända. Vi tar inte ut något i förskott, säger Jonas Pettersson som i Alexander Gitselovs frånvaro ska leda Älmeboda/Linneryd i eftermiddag.