Håkansson föreslås bli ny Taifordförande

Sport Artikeln publicerades

Fem nya namn ska in i Tingsryds AIF:s styrelse och valberedningens förslag till ny ordförande är marknadsgeneralen Mikael Håkansson.
Vid ett möte sent i går kväll beslutades att sittande styrelse samarbetar med de nya fram till årsmötet i juni.

Efter det sura uttåget ur allsvenskan har det inte hänt speciellt mycket på papperet i Tingsryds AIF. Bara en spelare på kontrakt, ingen tränare presenterad och en allmän oro kring hur framtiden ska se ut.
Men det har arbetats hårt bakom kulisserna. Valberedningen gick för ett par veckor sedan ut på klubbens webbsajt och efterlyste namn till nästa års styrelse där det är nyval på tre platser. Dessutom föreslår valberedningen en ökning av antalet platser i styrelsen från dagens fem till sju, vilket i praktiken innebär att fem nya namn kan väljas in i Taifstyret.

Under förutsättningatt årsmötet ställer sig positivt till en ökning av antalet styrelseposter ser valberedningens förslag till ny styrelse ut så här:

? Ordförande: Mikael Håkansson. Marknads- och festivalgeneral som under många år varit ordförande för Tingsryds Handel. Han är mannen bakom Tingsryds Marknad, han drar i trådarna under mässan Den flygande smålänningen till helgen och har även ett finger mer i spelet under Ljungbydagarna.

? Kassör: Jan Bernfalk, kontorschef på LRF Konsult.

? Föreslagna övriga ledamöter är Daniel Borg, Robin Rickardsson och Johan Blomster.

? Från den tidigare styrelsen har såväl Leif Wiklund som Anders Gustavsson ett år kvar på mandattiden.

– Vi är inteadjungerade i styrelsen, men vi tror att vi kan genomföra ett samarbete sida vid sida med sittande styrelse fram till årsmötet. Mycket behöver göras och vi har bland annat långt gångna diskussioner med ett antal spelare som är intresserade av att spela i Tingsryd, berättar Johan Blomster, som är tänkt att bli talesman i den nya styrelsen.
Johan Blomster – som även är ordförande i supporterklubben Gröna Brigaden – berättar att organisationen och ekonomin i klubben ligger överst på prioritetslistan. När det gäller lagbygget försöker man få till ett slagkraftigt lag utan att spänna de ekonomiska musklerna alltför hårt.
– Vår filosofi är att ha spelare med regional koppling och med tänket "hockey per krona". Vi ser det som en stor utmaning att sätta samman ett konkurrenskraftigt lag till en låg peng. Det viktigaste är att vi får en hållbar organisation och en budget i balans, säger Johan Blomster.

En sportgruppkommer att tillsättas för att sköta truppbyggen och spelarvärvningar. Tiden är knapp och förutom A-laget i division 1 ska tre juniortrupper formeras. Enligt ett nyskrivet avtal med Tingsryds kommun får klubben nämligen ett ökat bidrag med 1‚2 miljoner kronor om den ökar antalet juniorlag från två till tre (två J18 och ett J20).
En helt ny marknadssida i Tingsryds AIF står också redo att dra igång. Under ledning av Robin Rickardsson har gruppen bland annat tagit fram en helt ny profil på säljsidan för att på ett tydligare och bättre sätt kunna vårda kontakterna med befintliga och nya samarbetspartners.