Hemmaseger i sista matchen i Dackehallen

Sport Artikeln publicerades

I går vann Tingsryds A-lag mot Bofors med 6–2 i den sista matchen i Dackehallen.
Nästa gång Joakim Fagervalls och hans mannar spelar hockey på hemmaplan gör de det i Nelson Garden Arena.

Det lokala företaget Nelson Garden har tecknat ett avtal som sträcker sig i fem år och tanken är att det ska bli en officiell invigning av den nya arenan i samband med Tingsryds hemmapremiär i allsvenskan.
Hur mycket är avtalet värt?
– Vi har lovat Torsten Nilsson (vd på Nelson Garden) att inte gå ut med några siffror. Det är ett femårigt avtal som vi förhoppningsvis förlänger om båda parter är nöjda, säger Lasse Svensson i Tingsryds AIF:s styrelse och sponsorgrupp.
Svensson har lett arbetet med att finna en sponsor till arenan och efter att ha sonderat terrängen var det till slut ett enkelt beslut att sluta avtal med Nelson Garden.
– Vi är beroende av alla våra cirka 350 lokala sponsorer och är jätteglada att vi nu har fått en lokal sponsor till arenanamnet. Nelson Garden har stått oss i föreningen nära sedan företaget etablerade sig i Tingsryd för drygt 20 år sedan, säger Lasse Svensson.
Även Tingsryds ordförande Torsten Liljegren är belåten.
– Ett riktigt bra namn på en hall. Det är dels lokalt, dels för det tankarna till klassiska arenor, säger Liljegren.
Till förra säsongen byggde Tingsryd AIF i samarbete med kommunen till ishallen och redan i dagarna påbörjas arbetet med att slutföra arbetet med fasaden på den norra gaveln av ishallen som ska prydas av det nya arenanamnet.
Ishallen i Tingsryd stod färdigbyggd 1970 och har sedan dess hetat Dackehallen.
– Klart att det kanske blir lite reaktioner på att vi döper om hallen, men det ligger i tiden och med de medel vi har är det här det bästa vi kan åstadkomma och det är vi stolta över, säger Lasse Svensson.
Första matchen i Nelson Garden Arena blir i den allsvenska hemmapremiären mot Mora den 21 september.