Hemmastarkt Troja vände 0–2 till 3–2

Troja fortsätter att vara ett av de bästa hemmalagen i hockeyallsvenskan. På onsdagskvällen vände Ljungbylaget 0–2 till 3–2 mot AIK. Jens Holmström blev segerskytt 24 sekunder in i förlängningen.
Ljungby • Publicerad 24 januari 2018
Trojas Tor Immo blev tvåmålsskytt mot AIK.
Trojas Tor Immo blev tvåmålsskytt mot AIK.Foto: Lena Gunnarsson

AIK var det spelförande laget långa stunder i den första perioden och 0-1 kom tidigt. Clay Wilson sköt ett skott som Trojas målvakt Robin Johansson släppte in mellan benen. Tid för målet: 4.35.

Robin kom igen bra efter sin miss och gjorde flera fina parader innan första pausen.Troja hade ett ganska misslyckat powerplay när Jens Jakobs satt i utvisningsbåset och Ljungbylaget fick överhuvudtaget inte till många vassa chanser under de inledande 20 minuterna.

Skotten i den första perioden var 3-9.Inledningen av den andra perioden bjöd på två mål i spel fem mot fyra. Först gjorde Michael Haga 0-2 efter 2.43 och sedan reducerade Tor Immo till 1-2 efter 5.31.

Troja lyfte sitt spel avsevärt i den andra perioden Efter att Jens Holmström missat ett friläge hade Troja ett vasst powerplay med många heta avslut.I den 15:e minuten var Tor Immo nära att göra sitt andra mål och i den 38:e misslyckades AIK-kaptenen Christian Sandberg med att överlista Robin Johansson i friläge.

Skotten i den andra perioden var 11-16.

4.11 in i den tredje perioden blev Tor Immo, en av matchens bästa spelare, tvåmålsskytt. Efter ett härligt samspel med David Rundqvist kvitterade Immo till 2–2. Ett riktigt snyggt mål.

I den 13:e minuten var det nära ny AIK-ledning, men Jesper Frödén misslyckades med att sätta pucken bakom Robin Johansson i friläge.

Efter 17.53 åkte AIK:s Kalle Jellvert ut på 2+2 minuter för en hög klubba på Nils Carnbäck. Troja lyckades inte göra mål i fem mot fyra, men i förlängningen kom 3–2 i spel fyra mot tre. Det hade bara spelats 24 sekunder när Jens Holmström, framspelad av David Rundqvist, skickade in Trojas segermål.

Robin Johansson gjorde ett misstag vid AIK:s första mål men spelade sedan mycket bra. Carl Ernstig och Anton Johansson var de bästa Trojabackarna. Den främsta kedjan bestod av Jens Holmström, David Rundqvist och Tor Immo.