Annons

Henningsson tror på Björknesjös lagbygge

Är Öster fågel, fisk eller mitt emellan?
Kvällens match mot FC Syrianska på Myresjöhus Arena kan ge svaret efter en inledning som är svårbedömd.
Sport • Publicerad 11 maj 2014
Öster-träning.Alexander Henningsson slår till bollen med Vlado Zlojutro i bakgrunden.
Öster-träning.Alexander Henningsson slår till bollen med Vlado Zlojutro i bakgrunden.Foto: Filip Sjöfors

Superettan började med en glimrande seger mot Ängelholm på Olympia, sedan följde tre raka förluster, innan de båda avslutande matcherna mot Ljungskile och Husqvarna FF gett poäng.

– Vi bygger nytt och vi jobbar efter "Robbans" (tränaren Roberth BJörknesjös) nya ideér. Sådant sätter sig inte med automatik, utan tar sin tid, och jag känner att vi är på rätt väg, säger Östers Alexander Henningsson.

Annons

Han har startat i matcherna med ett undantag, IFK Värnamo borta, och han har ingen direkt förklaring till de ojämna resultaten.

– Vi ska inte ha för mycket fokus på tabellen, utan vi strävar efter att bygga ett stabilt bra spel som håller. Jag tycker att det bli bättre för varje vecka.

– En sak kan alla begära av Öster. Det är att vi ska kämpa stenhårt och själv försöker jag alltid göra mitt yttersta. Funkar inte spelet för laget är det inte helt enkelt att det fungerar för individen.

Alexander Henningsson har sett pigg ut och hans framspelning till Denis Velics 1–0 mot Ljungskile var en snygg prestation.

– Många trodde att den bollen skulle gå död över kortlinjen, men jag såg min chans att nå den. Spelmässigt har det känts riktigt bra för min del och jag har varit inblandad i det jag ska vara.

Alexander verkar trivas och han gillar tränaren Roberth BJörknesjö. Om du jämför med dina tidigare Östertränare som Roar Hansen och Andreas Thomsson?

– Det är alltid svårt att jämföra olika personligheter. Björknesjö och Roar Hansen känns rätt lika och "Robban" sprider glädje, svarar Alexander.

Tränare Björknesjö är inte sen med att återgällda lovorden.

– Alexander Henningsson har gjort det bra. Han är bra på att utmana motståndarna i situationer en mot en. Och han rör om i motståndarnas försvar, säger han.

I kväll väntar FC Syrianska och en seger kan föra Öster uppåt i tabellen.

Annons

– Syrianskas spelares fina teknik har alltid genomsyrat dem, men nu är jag osäker på var de står. Jag vet att det finns rutin i Syrianska och en spelare som Lolo Chanko kan man inte underskatta, konstaterar Alexander Henningsson.

Två år yngre brorsan Anton får istället göra sina mål för Raufoss i norska tredjeligan. Antons lag åkte ur cupen mot Stabaek, men i serien har Växjögrabben gjort tre mål.

– Det tog mina föräldrar nio timmar i bilen för att köra upp lite grejer till Anton. Det är ingen dagsutflykt för att hälsa på och vi får hålla kontakten med telefon.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons