Hovshaga gör drömvärvning – Kjellsson klar för klubben

Växjö Artikeln publicerades

Hovshaga AIF har gjort en drömvärvning.

Växjö Vipers tidigare lagkapten, Filip Kjellsson, är klar för klubben.

– Det ska bli kul att spela igen, säger han till Smålandsposten.

Filip Kjellsson byter Växjös blåa matchtröja till Hovshagas blåa tröja.
Foto: Pontus Steneros
Filip Kjellsson byter Växjös blåa matchtröja till Hovshagas blåa tröja.

Hovshaga AIF har fått en bra start på division 1 södra Götaland. På tre matcher har nykomlingen två segrar och en förlust.

Nu har klubben dessutom gjort ett riktigt mediterat nyförvärv. Växjö Vipers tidigare lagkapten och stjärna, Filip Kjellsson, är klar för klubben.

Totalt blev det elva säsonger, över 300 matcher och mer än 450 poäng i Viperströjan för bolltrollaren. Han var med och tog upp laget i SSL och var en ledande spelare på resan fram till föreningens första SM-final i Globen.

I somras beslutade 31-åringen att sluta i Växjö Vipers.

– Beslutet har vuxit fram. Det har framför allt med tiden att göra. Det är svårt att hinna med en elitsatsning samtidigt som jag har familj och jobb. Så det blir ingen fortsättning i Växjö Vipers, sa han till Smålandposten i början av juni.

Redan i somras berättade Filip Kjellsson att tanken var att spela vidare, men på en lägre nivå. Nu blir det alltså spel med Hovshaga i division 1.

– Jag fick tillbaka suget och ville lira. Då kändes Haif bäst, säger han.

Varför?

– Det var ett par, tre lag som kändes intressanta. Jag ville spela i division 1 och inte gå lägre än så. Sedan känner jag flera spelare i Haif och tyckte att det var en grupp som var roligast för mig att spela med. Jag vill helt enkelt spela och ha kul och då känns Hovshaga bäst.

Vad tror du att du kan uträtta i division 1?

– Jag vet inte. Jag har inte så kollat på så mycket matcher. Men det är klart att jag ska bidra med poäng och offensiv vilja. Jag har bara tränat två gånger och touchen är inte helt hundra än.