IFK Värnamo: Öster ha gått bakom ryggen på oss

Värnamo/Växjö Artikeln publicerades

I fredags kom uppgiften att IFK Värnamos tränare Christian Järdler var klar som ny tränare i Östers IF.

Nu går Värnamo till attack mot Öster.

”Man har gått bakom ryggen på oss helt och hållet”, säger Kaj Larsson, ordförande i IFK Värnamo.

IFK Värnamo anklagar Östers IF för en krigsförklaring och de säger att Öster har gått bakom ryggen på dem, när de förhandlade med Christian Järdler.
Foto: Arkivbild
IFK Värnamo anklagar Östers IF för en krigsförklaring och de säger att Öster har gått bakom ryggen på dem, när de förhandlade med Christian Järdler.

I fredagskväll kom uppgifterna om att Christian Järdler var klar som ny tränare i Östers IF. En övergång som har retat upp Christian Järdlers arbetsgivare IFK Värnamo, eftersom hans kontrakt med dem sträcker sig över nästa säsong.

– Detta är en krigsförklaring från Östers sida och man har gått bakom ryggen på oss helt och hållet, säger Kaj Larsson, ordförande i IFK Värnamo till Smålandsposten.

– Kutymen är att om man är intresserad av en tränare under rådande kontrakt så tar man kontakt med dennes klubb. Här har man inte gjort det och vad jag förstår har man gjort upp med Christian först och sedan kommit till oss och framfört att man vill lösa ut honom, fortsätter han.

Ni visste alltså ingenting om att förhandlingarna pågick?

– Inte förrän Christian själv berättade för oss att han ville gå till Östers IF nästa år och den informationen fick för ungefär tre veckor sedan.

Ni har inte säkrat något nytt kontrakt i Superettan för nästa år och laget befinner sig i en känslig situation. Hur påverkar detta er?

– Det är naturligtvis inte bra att detta kommer upp nu och uppenbarligen har någon inom Öster läckt ut detta just nu. Detta kommer inte vid rätt tidpunkt och här har vi blivit helt överkörda av Östers IF.

Kan Christian Järdler vara kvar som tränare hos er när han uppenbarligen inte vill vara kvar?

– Vi förhåller oss till det kontrakt vi har med Christian och det sträcker sig över nästa år.

Är detta ordkrig en del av en förhandling mellan er och Öster, för att ni ska få en högre övergångssumma för Christian?

– Förhandla och förhandla. Jag tycker att det är märkligt att Öster inte har satt sig vid förhandlingsbordet, så som man brukar göra i dessa sammanhang.

Har ni fått något ekonomisk erbjudande från Öster, för att frigöra Christian från sitt kontrakt?

– Nja. Jag vill inte påstå att vi har fått något bud, man hänvisar till något annat i stället. Det vill jag inte kalla för ett bud direkt. Mer vill jag inte säga mer i nuläget utan hänvisar till måndagens presskonferens.

På måndag förmiddag har IFK Värnamo kallat till pressträff, för att reda ut alla spekulationer, skriver de på sin hemsida.

Smålandsposten har sökt Östers IF:s sportchef Matias Concha för en kommentar, men utan framgång.

Värnamo Nyheter var först med att rapportera om IFK Värnamos irritation mot Östers IF.

Christian Järdler uppges vara klar för Östers IF, något som vållat stor irritation hos IFK Värnamo.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Christian Järdler uppges vara klar för Östers IF, något som vållat stor irritation hos IFK Värnamo.