Annons

Ineffektivitet sänkte Taif

Inför lördagseftermiddagens heta inbördes möte hade Kristianstads IK fyra raka förluster och Tingsryds AIF fyra raka vinster.
Och båda sviterna spräcktes när Kristianstad vann med 4–3 efter straffar inför 1 210 åskådare i Kristianstads ishall.
Sport • Publicerad 1 februari 2015

– Jag var riktigt besviken direkt efter matchen. Vi jobbade otroligt bra och spelade också bra ishockey långa stunder och vi skapade enormt många målchanser, men tyvärr var vi på tok för ineffektiva. Samtidigt som Kristianstads målvakt (Joakim Strandberg) spelade väldigt bra, sa Taiftränaren Martin Karlsson vars lag sköt 46 skott.

– Spelmässigt gjorde vi en bra match, det är inget snack om saken. Men vi bör förstås utnyttja målchanserna bättre.

Annons

Det var gott om powerpaymål i matchen. Kristianstad gjorde 1–0 och 3–3 i spel fem mot fyra, Tingsryd 1–1 och 2–3 i spel fem mot fyra och 2–2 i spel fem mot tre.

Kristianstads Christoffer Lindholm gjorde första periodens enda mål. I andra kom 1–1 genom Pontus Netterberg och 2–1 genom Olle Liss. I den dramatiska tredje perioden gjorde Jarkko Oikarinen 2–2, Niklas Johansson 2–3 och Christoffer Lindholm 3–3.

Efter en mållös förlängning blev Benoit Doucet segerskytt i straffläggningen där Filip Owesson gjorde enda Taifmålet.

Niklas Johansson gjorde ett mål och spelade fram till två och var en av Tingsryds bästa spelare.

– Kul för Niklas att han var involverad i alla målen, tyckte Martin Karlsson som också ville framhålla Pontus Netterberg extra.

Nu återstår det fyra matcher för Taif och tre av dem spelas i Nelson Garden Arena, mot Västervik, Vimmerby och Tranås. I den näst sista omgången väntar Skövde i Billingehov.

– Det blir en tuff avslutning, men jag hoppas att vi kan dra nytta av fördelen att spela tre matcher på hemmaplan, funderar Martin Karlsson.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons