Annons

Inga svenskar med regnbågsskosnören

Alla europeiska spelare i fotbolls-VM har fått regnbågsfärgade skosnören skickade till sig inför mästerskapet i Ryssland. I den svenska truppen går åsikterna isär när det kommer till huruvida man också vill använda dem för att ta ställning.
Men oavsett åsikt kommer de svenska spelarna inte att använda de skosnörena.
Publicerad 13 juni 2018

Fotboll

– Svenska Fotbollförbundet tycker att olika symbolhandlingar är viktiga och det är självklart viktigt för oss att visa vad vi står för, men det är också svårt att delta i alla olika initiativ och intressen som kommer till oss – även om det handlar om viktiga frågor, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till Aftonbladet.

Annons

– Vi måste få ha fokus på det vi är här för att göra i VM, den sportsliga prestationen. Då kan vi inte koppla på en massa nya initiativ.

Sjöstrand säger att Svenska fotbollförbundet valt att samarbeta med människorättsorganisationen Civil Rights Defenders just med koppling till VM i Ryssland.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons