Annons

Ingen Lantz – men nya namn på Östers ”lista”

Det blir ingen fortsättning i Öster för Joachim Lantz.
Däremot kan Vladica Zlojutro och Dennis Widgren vara två tänkbara byggstenar i det allsvenska lagbygget.
Sport • Publicerad 10 december 2012
Joachim Lantz har spelat sin sista match i Öster.
Joachim Lantz har spelat sin sista match i Öster.Foto: 

Kalmar FF-ikonen Joachim Lantz hade egentligen redan lagt ner elitsatsningen och varvade ner med spel i Berga i division 3 när Öster hörde av sig under höstsäsongen för att stärka upp den centrala backlinjen.

Den rutinerade mittförsvararen hann med nio matcher med Öster och fick vara med och fira det allsvenska avancemanget. Men någon fortsättning­ blir det inte då 35-årige Lantz snart ska bli pappa på nytt och har sin fasta bas och familj i Kalmar.

Annons

Sedan Öster förlängt med målvakten Alexander Nadj och värvat Kenny Pavey återstår det ”fyra” vakanta platser att fylla i laget – en forward, en back och två mittfältare.

24-årige yttermittfältaren Vladica Zlojutro vann den interna poängligan i IFK Värnamo (sju mål och sex målpass) och har ett utgående kontrakt med superettanklubben och ryktas vara nära att skriva på för Öster.

– Det är inget som är klart. Han är en av flera spelare som vi har på vår lista över tänkbara nyförvärv, säger Östers sportchef Peter Kuno Johansson.

Skulle han passa in i Öster?

– Det är en bra fotbollsspelare och det skulle han säkert göra.

En annan spelare som Öster har varit i kontakt med är mittfältstalangen­ Dennis Widgren, 18 år, som var med om att spela upp Östersunds FK i superettan den gångna säsongen.

– Det är en vänsterfotad spelare som är född 1994 och han finns också med på vår lista, säger Östers sportchef.

– Men vi har inget klart ännu och vi får se vad som händer. Det kan mycket väl hända något i veckan.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons