Ingen ytterligare avstängning för Österstjärna

Växjö Artikeln publicerades
På tisdagen kom ett glädjebesked för alla Östersupportrar. Jonathan Levi är tillgänglig i den sista matchen innan sommaruppehållet.
Foto:Filip Sjöfors
På tisdagen kom ett glädjebesked för alla Östersupportrar. Jonathan Levi är tillgänglig i den sista matchen innan sommaruppehållet.

Rött kort direkt innebär i regel två matchers avstängning.

Men Österstjärnan Jonathan Levi kan spela i söndagens match.

– Det är vi väldigt glada för, säger klubbens sportchef Matias Concha.

Det var i slutet av hemmamatchen mot Värnamo som Jonathan Levi fick rött kort direkt efter en duell med Victor Nilsson. Efter utvisningen var känslorna upprörda i Öster.

– Utvisningen var inte ens en frispark. Levi går på bollen och lyckas ta den. Levi satsar och det är blött i gräset. Jag ser situationen som ett inkast till Värnamo, sa Östertränaren Thomas Askebrand efter matchen.

I regel innebär ett direkt rött kort att spelaren stängs av i två matcher. Men efter att Disciplinnämnden tittat på situationen och lyssnat på Levis version, har den beslutat att en match är tillräckligt, ett straff mittfältaren avtjänade senast mot Åtvidaberg.

Därmed är Österstjärnan tillgänglig i söndagens match mot Varberg.

– Vi glada för att de tog sitt förnuft till fånga och tittade igenom bilderna ordentligt, säger Matias Concha.

– Vi lämnade in en överklagan och fick igenom det. Det är bra, fortsätter han.

Jonathan Levi kom till Öster från Landskrona inför den här säsongen. 21-åringen är klubbens främsta målskytt med fyra mål på tio matcher. Han har också redan hunnit dra på sig två röda kort.

Mittfältarens framfart i superettan, och uttagningen i det nya U21-landslaget, har inte gått obemärkt förbi. Flera allsvenska klubbar följer Levi och uppgifter säger att en övergång kan vara på gång redan i sommar.

Matias Concha tror dock att Östertalanger stannar över sommaren.

– Det skulle förvåna mig mycket om han inte gjorde det, har sportchefen sagt till Smålandsposten tidigare.