Inget kontrakt för kvalhjälten

Sport Artikeln publicerades

Han sköt laget till hockeyallsvenskan med sitt avgörande mål mot Sundsvall. Nu har Matt Davidson spelat sin sista match i Tingsryd.

Den NHL-meriterade kanadensaren var det stora nyförvärvet i Tingsryd inför säsongen 2009/2010 när laget äntligen skulle ta klivet upp i allsvenskan. 33-årige Davidson var en klart bidragande orsak. I den avgörande kvalserien gjorde han tolv poäng och nio mål på tio matcher. Målet mot Sundsvall sköt laget till allsvenskan.
Under den gångna säsongen gick det lite tyngre för Matt Davidson. Och nu lämnar sportchefen Anders Gustavsson beskedet att det inte blir någon fortsättning.
– Det var med vemod jag tog detta beslut, men så är livet och hela Taif önskar Matt med familj all lycka och tackar för det utomordentliga arbete och hjärta Matt har visat för klubben, säger Anders Gustavsson.
Ytterligare en Tingsrydsspelare har fått samma besked från sportchefen. Henrik Thegel värvades från Sundsvall inför förra säsongen, men på grund av Tingsryd strid i botten blev det dåligt med speltid för 21-åringen.