Annons

Innebandyfesten flyttar till Växjö

Ytterligare ett stort sportevenemang kommer till Växjö. Nästa år anordnas Innebandyfesten i Fortnox Arena.
Det enda som saknas är en underskrift på avtalet.
Växjö • Publicerad 26 mars 2018
Nästa år blir det ännu mer innebandy i Fortnox Arena.
Nästa år blir det ännu mer innebandy i Fortnox Arena.

Under Innebandyfesten samlas några av Sveriges bästa talanger en helg för att göra upp om medaljerna i SM-slutspelen för juniorer och ungdomar.

Precis som under förra året spelas årets slutspel i Uppsala och stadens nybyggda IFU Arena. Nästa år flyttar dock festen ner till Växjö och Fortnox Arena. Tillsammans med Svenska Innebandyförbundet och Växjö kommun står Växjö Vipers värd för turneringen under påsken 2019.

Annons

– Vipers har inte skrivit på avtalet än, men vi har blivit erbjudna att anordna det och vi vill ha det. Vi ska ha ett möte förhoppningsvis den här veckan, säger Monica Sandberg, styrelseledamot i Växjö Vipers.

– Vi söker detta för att det ska hända saker här i stan och visa upp Växjö som innebandystad. Sedan ger det Växjö Vipers inkomster för det jobbet vi gör, fortsätter hon.

Redan 2016 arrangerades Innebandyfesten i Växjö. Den gången i IBK Vöikers regi. Vöikers har dock slagits ihop med Växjö Vipers och nästa år är alltså Vipers arrangör.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons