Annons

"Jake-ride" –Tingsryds segervapen

Taifs backar låg bakom tre viktiga poäng i bortamatchen mot Borås.
1–2 slutade matchen i Borås ishall och en så kallad ”Jake-ride” avgjorde matchen.
Sport • Publicerad 7 december 2011

Uttrycket ”Jake-ride” står inte att finna i någon ordbok eller något lexikon.

Vem som har myntat det är också höljt i dunkel, men möjligen var det Tingsryds tränare Joakim Fagervall som gjorde det när han beskrev det avgörande målet för Tingsryd i går som en ”Jake-ride”.

Annons

Betydelsen av ordet är att Robin Jacobsson tar hand om pucken i egen zon och sedan gör allting själv – och mål.

– På nåt vänster dök det upp en sån chans igen. Jag hämtade pucken bakom eget mål, fick upp farten, lyckades komma igenom och satte dit pucken. Kul att få lyckas med något sånt när det också blir matchavgörande, beskriver Robin Jacobsson solomålet som avslutades med att Jacobsson satte pucken i krysset bakom Jonatan Bjurö i Boråskassen.

Målet var den 25-årige lagkaptenens tredje för säsongen och ett viktigt sådant. Förutom seger och tre poäng ökade också Taif försprånget till bottenlagen och passerade dessutom Almtuna i tabellen och parkerar på 11:e plats.

– Borås var bättre än oss i första perioden. Vi hade inte riktigt den farten vi skulle ha. Sedan kom vi ut starkare i andra och höll det matchen ut. Det var stabilt spel av oss i en tajt match, säger Robin Jacobsson.

Den första perioden slutade mållös och i den andra gav backen Sean McMonagle Taif ledningen i powerplay. En spelform som Borås utnyttjade i den tredje perioden till 1–1, innan Jacobssons show spelades upp med drygt sju minuter kvar av matchen.

– Ett bra resultat i en kampmatch, säger tränaren Joakim Fagervall som framförallt var belåten med att Tingsryd bara släppte in ett mål efter att ha släppt in tio mål de två senaste matcherna.

Michal Zajkowski var stabil i målet och framför sig hade han bra hjälp av backarna.

– Backarna var helt klart tillbaka på rälsen och framförallt lyckades vi ta bort deras backskott när de hade powerplay, säger Fagervall.

I laget ingick också J20-forwarden Simon Dahl som gjorde sin första allsvenska match. Han spelade två perioder innan Taif gick ner på tre redan femmor de sista 20 minuterna.

– För att vara första matchen klarade Simon sig bra, säger Taiftränaren vars spelare nu fått en ökad dos självförtroende inför vad som komma skall redan i morgon då tabelltrean Västerås står för motdtåndet.

Annons

– Vi vet att vi kan vinna mot Västerås. Det har vi gjort förut, säger Robin Jacobsson.

Senast lagen möttes vann Taif med 3–2 på bortais och Jacobsson lär även ha fina minnen från mötet förra säsongen den 14 februari där Taif vann med samma siffror efter straffar sedan ”Jake” själv stått för kvitteringen till 2–2 efter en så kallad ”Jake-ride”.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons