Järdler om Silka: ”Jag har kontakt med honom”

Växjö Artikeln publicerades

Ryktena säger att Christian Järdler vill plocka in mittfältaren Liridon Silka till Öster.

– Absolut har jag kontakt med honom, säger Östertränaren.

Christian Järdler kommenterar ryktena kring Liridon Silka och Fredrik Lundgren.
Foto: Filip Sjöfors
Christian Järdler kommenterar ryktena kring Liridon Silka och Fredrik Lundgren.

Smålandsposten har tidigare berättat om ryktena som säger att att den defensiva mittfältaren Liridon Silka kan hamna i Öster nästa säsong.

27-åringen har ett starkt år bakom sig i IFK Värnamo. Ett år när lagets har letts av Östers nya tränare Christian Järdler. Mittfältarens kontrakt går ut med Värnamo och han är därmed fri att flytta till en annan klubb.

Nu kommenterar Christian Järdler ryktena om att han vill plocka med Liridon Silka till Öster. Intresset är helt klart konkret – men Östertränaren vill inte säga om en övergång närmar sig.

– Liridon är en bra spelare som har ett sätt att tänka fotboll som är skickligt och som faller väl in i hur jag tänker att en spelare ska vara. Han är en bra spelare och han har inget kontrakt, så vi får se vad som händer.

Det är en intressant spelare för Öster?

– Det är absolut en intressant spelare.

Har ni kontakt med honom?

– Jag jobbar som så att jag tar hand om mina spelare. Efter min familj är spelarna de viktigaste personerna i mitt liv. Det tror jag många spelare känner, att jag bryr mig om dem. Därför har jag kontakt med många spelare. Exempelvis har jag fortfarande kontakt med spelare jag hade i Ängelholm. Så absolut har jag kontakt med honom.

En annan det också ryktas om ska följa med Järdler till Öster är Fredrik Lundgren. Mittbacken har ett förflutet i Växjöklubben och är också kontraktslös.

– Det är egentligen exakt samma svar där. Jag pratar med Fredrik. Jag har haft honom sedan 2015 i först Ängelholm och sedan Värnamo. Det är en bra kille och en fantastiskt bra mittback.