Hårda ord på IFK Värnamos pressträff

Värnamo Artikeln publicerades

Värnamos kritik mot Öster och Christian Järdler är fortsatt stenhård. I eftermiddag ska klubbarna hålla ett möte kring den uppkomna situationen.

Värnamos sportchef Thomas Lundqvist och ordförande Kaj Larsson medverkade på måndags presskonferens i Värnamo.
Värnamos sportchef Thomas Lundqvist och ordförande Kaj Larsson medverkade på måndags presskonferens i Värnamo.

I fredags kom uppgifterna om att Christian Järdler var klar som ny tränare i Östers IF. En övergång som har retat upp Järdlers nuvarande arbetsgivare IFK Värnamo, eftersom kontraktet med dem sträcker sig över nästa säsong.

– Kutymen är att om man är intresserad av en tränare under rådande kontrakt så tar man kontakt med dennes klubb, sa Kaj Larsson, ordförande i IFK Värnamo till Smålandsposten i helgen.

På måndagen kallade IFK Värnamo till pressträff, för att reda ut alla spekulationer kring situationen.

Där berättade Värnamos sportchef Thomas Lundqvist och ordförande Kaj Larsson att klubben försökt förlänga med Christian Järdler men att tränarens inställning till det varit ”kallsinnig”. Järdler är helt inställd på att träna Öster nästa säsong, förklarade duon.

Redan den 14 september kontaktade berättade Värnamotränaren för Thomas Lundqvist att han ville bryta kontraktet efter den här säsongen för att ta nästa steg i karriären.

– Jag tog för givet att det var en klubb högre upp i seriepyramiden och kunde inte i min vildaste fantasi tro att det var Öster, säger Thomas Lundqvist.

Öster hänvisar till arbetsrätten och menar att Järdler kan säga upp sig med en månad uppsägningstid. Öster ska också har erbjudit Värnamo 100 000 kronor i goodwill. Värnamo har dock varit i kontakt med fyra olika jurister som alla menar att det kan röra sig om ett avtalsbrott, eftersom Järdler har kontrakt även över nästa säsong.

De båda Värnamorepresentanterna var fortsatt stenhårda i sin kritik mot både Järdler och Öster. Duon refererade bland annat till Östers uppförandekod på planen och menade att den inte verkar gälla utanför.

– Öster med Matias Concha i spetsen har inte visat prov på någon större moralisk medvetenhet. De har gått bakom ryggen på oss och förhandlat med Järdler utan vår vetskap, säger Kaj Larsson.

I eftermiddag ska ett möte hållas mellan Öster och Värnamo kring den uppkomna situationen.

– Jag hoppas att Öster kommer till mötet med personer som har mandat att slutföra affären, säger Thomas Lundqvist.