Jättedrama när Tingsryd klarade sig kvar – Troja får kvala

Stockholm Artikeln publicerades
Hannes Johansson har gjort 1–0 till Tingsryd.
Foto: Filip Sjöfors
Hannes Johansson har gjort 1–0 till Tingsryd.

Med 1.35 kvar av tredje perioden satte Daniel Öhrn 2–1 för Tingsryd. Ett mål som gör att de grönvita klarar nytt allsvenskt kontrakt. Troja föll pladask i Stockholm och tvingas kvala sig kvar.

 

Matchen mellan Tingsryd och Modo blev en nervös upplevelse både för publiken och för spelarna. Det var tre perioder med nerverna utanpå tröjorna och där de berömda små marginalerna skulle avgöra.

Tingsryd tog ledningen i den första perioden genom Hannes Johansson. Modo kvitterade i den andra genom Emil Molin.

I den tredje såg det ut att vara fördel Modo när laget fick spela powerplay med fyra minuter kvar. Men powerplayet misslyckades och istället åkte en Modospelare ut, i ett läge där Modo var tvungna att gå för tre poäng för att säkra en plats i Slutspelsserien.

Pucken hamnade då hos en helt fri Daniel Öhrn som prickade in 2-1 bakom Erik Hanses i Modokassen. Mats Fröshaug säkrade sedan kontraktet definitivt genom att skicka in 3–1 i tom kasse.

Tingsryd avslutar därmed säsongen med fyra raka segrar och kan inrikta sig på att säkra elitlicensen snarare än att vandra in i en alltid lika oviss kvalserie.

Den vägen får Troja vandra. Ljungbylaget var piskat att vinna borta mot AIK men med facit i hand hade inte ens det räckt, eftersom Karlskoga samtidigt slog Västervik borta och, precis som Tingsryd, säkrade kontraktet. Troja föll med 3-5 mot AIK och går tillsammans med Västervik in i kvalserien.