Annons

Johan Roos stängs av i tre matcher

Växjö Vipers back Johan Roos stängs av i tre matcher efter den hårda tacklingen i senaste matchen mot Storvreta.
Växjö • Publicerad 7 november 2017
Johan Roos missar Växjö Vipers kommande tre matcher.
Johan Roos missar Växjö Vipers kommande tre matcher.Foto: Johan Christensen

I senaste förlustmatchen mot Storvreta fick Växjö Vipers Johan Roos matchstraff 3, innebandyns grövsta straff, efter en tuff tackling på Storvretas Jimmie Pettersson. Storvretaforwarden lämnade matchen skadad och beräknas bli borta en längre tid från innebandyplanen.

Efter ett matchstraff 3 blir det automatiskt en matchs avstängning. Nu har Svenska Innebandyförbundets juridiska nämnd dessutom beslutat att stänga av Johan Roos till och med den 18 november. Det innebär att Växjöbacken missar matcherna mot Falun, Örebro och Dalen.

”JN konstaterar inledningsvis att det utifrån det samlade materialet i ärendet inte kan styrkas att Johan Roos haft för avsikt att skada sin motspelare genom sitt agerande. JN anser emellertid att Johan Roos, i den uppkomna spelsituationen, medvetet fullföljer och förstärker en tackling på sin motspelare”, skriver nämnden i sitt beslut.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons