Annons

Klart: Växjös guldhjälte till KHL

Nu är det officiellt. Dennis Rasmussen lämnar Växjö Lakers för spel i KHL. Centern har skrivit på för Metallurg Magnitogorsk.
Växjö • Publicerad 1 juni 2018
Nya äventyr väntar Dennis Rasmussen.
Nya äventyr väntar Dennis Rasmussen.Foto: Lena Gunnarsson

Tidigare i veckan stod det klart att Växjö Lakers-centern Dennis Rasmussen förhandlade om ett kontrakt med ryska KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk. Nu är övergången klar och presenterad.

Metallurg Magnitogorsk skriver på sin hemsida att klubben skrivit ett tvåårskontrakt med 27-åringen från Västerås. Samtidigt tackar Växjö Lakers Rasmussen för den guldkantade återkomsten.

Annons

”Tack Dennis för en fantastisk återkomst”, skriver klubben på sociala medier.

Centern vände åter från Nordamerika till Växjö och Lakers under den gångna säsongen. Kontraktet gällde säsongen ut och tanken var att vinna SM-guld. Det målet uppnåddes och nu väntar nya äventyr för Rasmussen.

Därmed tappar Växjö Lakers ännu ett stjärnnamn från truppen som tog guld bara för drygt en månad sedan. Robert Rosén, Andrew Calof, Elias Pettersson, Andy Miele, Adam Brodecki och Eric Martinsson har alla skrivit kontrakt med andra klubbar.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons