Knackstedt till Tingsryd

Sport Artikeln publicerades

Tingsryd värvar Jordan Knackstedt från italienska Bolzano. Den 23-årige kanadensaren tränar med klubben i eftermiddag.

Efter 1–5 i första matchen mot Västerås är Tingsryd hemma igen för att ladda inför lördagens match mot Karlskoga hemma i Nelson Garden Arena. Nyförvärvet Tommy Goebel har skadeproblem och kommer inte att kunna spela på ett tag. Nu har klubben därför plockat in en ersättare.

Jordan Knackstedt är en 23-årig forward från Kanada. Precis som Goebel, DeVergilio och Forsström, tre andra Taifförvärv, spelade han in Italien förra säsongen och gjorde 53 poäng på 42 matcher i Bolzano. Innan dess har han gjort flera säsonger med AHL-klubbar. Med över 200 matcher och nästan 100 poäng i AHL har han meriter som på pappret låter spännande.

– Det är vår förhoppning. Det är en kille som är duktig med pucken och som är skicklig på att hitta både passningar och mål, säger Petter Nilsson, tränare i Tingsryd.

Tommy Goebel skada innebär att det är högst osäkert när han är tillbaka på isen. Jordan Knackstedt har bara ett kanadensiskt pass, precis som Jordan Smotherman och Tommy Goebel. Eftersom bara två icke-EU-spelare tillåts räknar Tingsryd med att Goebel blir borta en lång tid framöver.