Lakers föll - men bra utgångsläge

Åttondelsfinal nummer ett i CHL mellan Red Bull Salzburg och Växjö Lakers blev målsnålt. Salzburg vann med 2-1 i en match som stördes av avbrott för att laga isen i Eisarena.
Salzburg • Publicerad 31 oktober 2017
Brendan Shinnimin jobbade hårt i Lakers.
Brendan Shinnimin jobbade hårt i Lakers.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Lakers fick en hopplös start på matchen.

Redan efter 6.52 hade två puckar trillat in bakom Lakers målvakt Victor Andrén som nu fick avlasta Lakers stjärnkeeper Viktor Fasth.

Det jobbiga för Lakers började efter 2.04 när Layne Viveiros nätade och sedan följde 2-0 på ett skott från ingenstans.

Backen Alexander Pallestrang avancerade in Lakers zon, visste inte vad han skulle göra med pucken, och skickade iväg ett skott på måfå. En överraskning för Victor Andrén och 2-0 för Red Bull Salzburg.

Lakers spelade upp sig, hade goda intentioner, men Salzburgs målvakt Luka Gracnar räddade allt som kom i hans väg.

I andra perioden var det nära 3-0. Alexander Rauchenwald kom fram på kanten och hans skott gick via Andren bara några centimeter utanför stolpen.

Med fyra minuter kvar av andra perioden åkte Red Bull Salzburgs Ryan Duncan ut för tripping.

Lakers tog den chansen och reducerade i powerplay. Adam Brodecki jobbade starkt fram pucken till Linus Fröberg som placerade den högt i hemmamålet.

Lakers hade fått hål på Luka Gracnar.

Tredje perioden blev mållös, men slutminuterna blev dramatiska. Först brände John Hughes ett friläge för hemmalaget.

Därefter hade Lakers Peter Andersson ett jätteläge för att kvittera i öppen kasse. Men Peter fick felstuds på pucken och sköt utanför.