Annons

Landslagsavtalet klart för damerna

Det har tagit ett år. Men nu är ett nytt landslagsavtal på plats för fotbollsdamerna.
Fotboll • Publicerad 15 november 2017

Och hotet om en bojkott av fotbollsgalan är därmed avvärjt.

"Jag är stolt att vi är överens med förbundet", säger målvakten Hedvig Lindahl.

Annons

Förhandlingarna har pågått i ett år utan att parterna har lyckats komma överens. Därför har spelarna hotat med bojkott av fotbollsgalan på måndag.

I dag lyckades parterna enas om ett avtal som sträcker sig till och med 2020.

"Jag känner en otrolig lättnad över att avtalet är klart. Det har varit en lång process för alla parter. Jag är glad att vi nu kan gå vidare och fokusera på det sportsliga. Nu ser vi alla fram emot en fantastisk fotbollsgala där svensk fotboll ska hyllas", säger landslagskaptenen Caroline Seger till förbundets webbplats.

Enligt Aftonbladets kartläggning fick landslagsspelarna tidigare 2 000 kronor för ett landslagsuppdrag oavsett hur långt lägret är eller var lägret hålls. Några små tillägg och bonusar finns, framför allt på mästerskap, men ofta stannar ersättningen under 250 kronor om dygnet före skatt. Nivån ska inte vara högre ens på Algarve cup där spelarna är borta hemifrån i närapå två veckor.

Hur det nya avtalet ser ut är inte känt, men enligt fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand är båda parter nöjda.

"För oss är det oerhört viktigt att spelarna känner att de är uppskattade – därför är det naturligtvis väldigt skönt att nu ha ett avtal på plats som både de och vi är väldigt nöjda med", säger han.

Hedvig Lindahl säger att avtalet "ger svenska landslagsspelare möjlighet att fortsätta konkurrera om medaljer. Det här skickar dessutom positiva signaler till unga spelare. Det är värt det hårda jobb vi lägger ner. Nu tar vi ett stort steg framåt!"

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons