Linköping väntar i premiären

Växjö Artikeln publicerades
Foto:Lena Gunnarsson

SSL-premiärer har inte varit Växjös grej.

Mot Linköping finns chansen att bryta en negativ trend.

Växjö Vipers har förlorat samtliga premiärer sedan laget tog steget upp i superligan 2013. Debutsäsongen slutade det 6–7 mot Helsingborg. Året efter vann Storvreta i sudden. Säsongen 2015/2016 tog Helsingborg ännu en premiärvinst och förra året förlorade Växjö återigen – också den gången mot Helsingborg.

– Jag vet inte om vi har målat upp premiären för stort, att det har blivit en för stor innebandymatch efter ett långt uppehåll. Samtidigt minns jag att vi försökte avdramatisera det rejält i fjol och ändå gick det inte hem. Jag har ingen riktigt bra förklaring, säger Niklas Nordén.

För att testa något nytt har klubben gjort om upplägget i förberedelserna. Ett tydligt exempel är att laget i år spelade sin sista träningsmatch helgen innan premiären. Tidigare har spelarna fått avsluta försäsongen med en ledig helg.

– Vi kände att vi behövde prova något nytt, sedan får vi se om vi får någon effekt, säger Niklas Nordén.

I Linköping har stjärnor som Tobias Gustafsson och Christian Mattsson försvunnit. Fortfarande finns dock mycket kvalitet i truppen och Niklas Nordén tror att laget blir farliga.

– Linköping kommer att vara en liten outsider och vara med och strida om toppositionerna, säger han.

Guide

Linköping – Växjö Vipers

Var och när: Linköpings sporthall söndag kl 16.

Läget i laget: Niklas Ramirez och Christopher Holmér är skadade.

Niklas Nordén säger: "Vi har en rejält dålig statistik mot Linköping. Det är ett lag vi ofta har det tufft mot, med mycket utvisningar som drabbat oss. Det blir en tuff match att knäcka."

Visa mer...